Uutislistaukseen

Avustuspiste kerää materiaalista apua Ukrainasta tulleille

PÄIVITYS: Turun Avustuspiste on suljettu. *** Turussa aletaan kerätä materiaalista apua Ukrainan sotaa paenneiden auttamiseksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän, Turun kaupungin ja Punaisen Ristin yhteisessä Avustuspisteessä. 

Kädet, kyyhky ja Ukrainan lipun keltainen ja sininen väri.

Avustuspiste avautuu Itäharjulle osoitteeseen Rautakatu 10 maanantaina 28.3. Lahjoituksia voi tuoda Avustuspisteeseen maanantaisin klo 9–18 ja tiistaisin klo 10–14. Avustuspisteeseen on sisäänkäynti Ilmarisenkadun puolelta.  

Lahjoituksena otetaan vastaan: 

 • Käyttämättömiä hygieniatarvikkeita 
 • Reppuja  
 • Askartelutarvikkeita  
 • Kertakäyttöisiä hengityssuojaimia ja koronatestejä  
 • Puhtaita (vastapestyjä) ja ehjiä lakanoita ja pyyhkeitä  
 • Vaippoja, puhdistuspyyhkeitä  
 • Keittiötarvikkeita; astioita, aterimia, ruuanlaittovälineitä, kattiloita ja paistinpannuja  
 • Hyväkuntoisia leluja, pelejä ja polkupyöriä. Pehmolelujen tulee olla uusia tai pestyjä 
 • Kuivaruokaa, säilykkeitä, vauvanruokaa, äidinmaidonkorviketta  
 • Siivoustarvikkeita 
 • Isoja kestokasseja 

Jotta lahjoituksia voidaan antaa eteenpäin tarvitsijoille, on tärkeää, että ne ovat hyväkuntoisia ja puhtaita. Vaatelahjoituksia ei tällä hetkellä voida ottaa vastaan. Tilanteen muuttuessa siitä kerrotaan Avustuspisteen verkkosivuilla.

Lahjoittamisesta voi kysyä tarkemmin sähköpostitse avustuspisteturku@evl.fi tai puhelimitse 040 341 7600. Puhelinnumero vastaa maanantaista perjantaihin klo 9–15. 

Materiaalista apua tarvitseville ukrainalaisille Avustuspiste on avoinna tiistaisin klo 14–18 sekä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9–15. Apua voi hakea maanantaista 4.4. alkaen. 

Pakolaisia autetaan yhteistyössä 

Varsinais-Suomen alueelle on tullut noin 2100 tilapäiseen suojeluun hakeutunutta Ukrainan sotaa paennutta, heistä suurin osa asuu yksityismajoituksessa. Tulijat ovat pääosin naisia ja lapsia. Majoitus järjestetään SPR:n kautta tai yksityismajoituksena.

Varsinais-Suomeen ja Turkuun 90 vrk:n oleskeluluvalla tulleiden ukrainalaisten määrästä ei ole tarkkaa tietoa.  

Pakolaisille järjestetään hätämajoitusta ja muita akuutteja sosiaalipalveluja, henkistä tukea ja kriisityötä. Tilannetta hoidetaan kokonaisuudessaan yhteistyössä SPR:n, seurakuntien, 3. sektorin sekä muiden kuntien kanssa.

Turussa maanantaina avautuvan keräyspisteen lisäksi valmistelussa on ukrainankielinen neuvontapiste. Ukrainan passi käy Fölissä bussilippuna. 

Pakolaisille tarkoitettua tietoa kootaan turku.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä -verkkopalvelun seuraaviin osoitteisiin ukrainaksi, venäjäksi, suomeksi ja englanniksi. 

Kaupunkilaisille suunnattua tietoa kootaan turku.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä -verkkopalveluun suomeksi ja englanniksi: 

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Turun kaupunki ja Punainen Risti 25.3.2022

25.3.2022 17.10