Vihkikirkon, papin ja kanttorin varaaminen

Vihkiminen tapahtuu useimmiten kirkossa, mutta se voidaan toimittaa myös kodissa, kappelissa tai muussa vihkijän kanssa sovittavassa paikassa. Vihkipaikan valinnassa ja musiikkitoiveissa on otettava huomioon toimituksen jumalanpalvelusluonne.

Vihkipaikkojen sekä pappien ja kanttoreiden saatavuus on rajallinen – vihkitilaisuuden varaamisessa kannattaakin olla ajoissa liikkeellä. Erityisen kysyttyjä ovat kesälauantait. 

Vihkivaraukset 2021–2022

Kesähäitä suunnitteleville avataan 3.-16.5.2021 kahdeksi viikoksi sähköinen palvelu, jossa jätetään 5-10 vihkiaikatoivetta kesä-syyskuun 2022 lauantaille. Omia toiveita voi käydä muokkaamassa niin kauan kuin palvelu on avoinna. Palvelu avautuu ma 3.5.2021 klo 8.00. 

Palvelun sulkeuduttua vihkiajat jaetaan niitä toivoneiden kesken. Jos useampi pari toivoo samaa aikaa, vihkiaika menee ensisijaisesti vihkikirkon oman seurakunnan jäsenelle, toissijaisesti Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän jäsenelle ja tämän jälkeen ulkopaikkakuntalaiselle. Vihkiajat ilmoitetaan niitä toivoneille toukokuun 2021 aikana. 

Jäljelle jääneet kesän 2022 lauantaiden sekä muiden viikonpäivien vihkiajat tulevat varattaviksi 1.6.2021.

Vihkiaikoja voi tällä hetkellä varata 28.5.2022 asti. 

Milloin vihitään?

Vihkiajat ovat lauantaisin kello 14.00, 14.45, 15.30, 16.15, 17.00 ja 17.45. Poikkeuksena Turun tuomiokirkko, jossa myöhäisin vihkiaika on klo 17.

Vihkimisiä järjestetään myös muina viikonpäivinä. Arkisin (ti-pe) aikaisin vihkiaika on klo 15.30. Näistä kannattaa kysyä suoraan varauspalvelusta.

Varaa vihkiminen näin

  • Tee vihkivaraus Turun ja Kaarinan seurakuntien kirkkoon tai kappeliin soittamalla varauspalveluun tai sähköisen asioinnin kautta. Varausta ei voi tehdä sähköpostitse.
  • Jos haluat kaksikielisen vihkitoimituksen tai viettää ehtoollista, mainitse siitä jo varausta tehdessäsi.
  • Muista myös henkilötunnukset – niitä kysytään varauksen yhteydessä.

Kirkot ja kappelit tarjoavat kukin omanlaisensa miljöön vihkimiseen. Kirkkoihin voi tutustua etukäteen tai käydä kurkistamassa sisälle esimerkiksi sunnuntain jumalanpalveluksien yhteydessä.

Turun ja Kaarinan seurakuntien jäseniltä ei peritä maksua vihkimisistä. Muiden seurakuntien jäseniltä peritään kirkoissa tapahtuvista vihkitilaisuudesta 120 euron tilavuokra.

Maarian kirkon kattoa koristavat keskiaikaiset sydänkuviot.
Maarian kirkon kattoa koristavat keskiaikaiset sydänkuviot.