Vihkikirkon, papin ja kanttorin varaaminen

Vihkiminen tapahtuu useimmiten kirkossa, mutta se voidaan toimittaa myös kodissa, kappelissa tai muussa vihkijän kanssa sovittavassa paikassa. Vihkipaikan valinnassa ja musiikkitoiveissa on otettava huomioon toimituksen jumalanpalvelusluonne.

Vihkipaikkojen sekä pappien ja kanttoreiden saatavuus on rajallinen – vihkitilaisuuden varaamisessa kannattaakin olla ajoissa liikkeellä. Erityisen kysyttyjä ovat kesälauantait. 

Vihkivaraukset 2023–2025

Tällä hetkellä teemme vihkivarauksia 31.5.2025 asti.  Varauksia voi tehdä​​​​​ sähköisen asioinnin kautta ja puhelimitse varauspalvelusta
 

Huom! Muutokset mahdollisia: Kesäkausi 1.6.–30.9.2025: vihkiajat tulevat varattaviksi vuoden 3.6.2024. Jo 29.4.–12.5.2024 voi sähköisen asioinnin ilmoittautumisessa toivoa kesän 2025 lauantaipäiville vihkiaikoja seurakuntien kirkkoihin. Palvelun sulkeuduttua vihkiajat jaetaan/arvotaan kaikkien osallistujien kesken. Tämän kahden viikon jälkeen vihkiajat jaetaan niitä toivoneiden kesken. Jos useampi pari toivoo samaa aikaa, vihkiaika menee ensisijaisesti vihkikirkon oman seurakunnan jäsenelle, toissijaisesti Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän jäsenelle ja tämän jälkeen ulkopaikkakuntalaiselle. Jos näiden kategorioiden sisällä tulee päällekkäisyyksiä, vihkiaika arvotaan sitä toivoneiden kesken. 

Milloin vihitään?

Vihkiajat ovat lauantaisin kello 14.00, 14.45, 15.30, 16.15, 17.00 ja 17.45. Poikkeuksina ovat Turun tuomiokirkko, jossa myöhäisin vihkiaika on klo 17 ja Paattisten kirkko, jossa myöhäisin vihkiaika on klo 16.15.

Arkisin (ti–pe) varhaisin vihkiaika on klo 15.30. Näistä kannattaa kysyä suoraan varauspalvelusta.

Varaa vihkiminen näin

  • Tee vihkivaraus Turun ja Kaarinan seurakuntien kirkkoon tai kappeliin soittamalla varauspalveluun tai sähköisen asioinnin kautta. Varausta ei voi tehdä sähköpostitse.
  • Jos haluat kaksikielisen vihkitoimituksen tai viettää ehtoollista, mainitse siitä jo varausta tehdessäsi.
  • Muista myös henkilötunnukset – niitä kysytään varauksen yhteydessä.

Kirkot ja kappelit tarjoavat kukin omanlaisensa miljöön vihkimiseen. Kirkkoihin voi tutustua etukäteen tai käydä kurkistamassa sisälle esimerkiksi sunnuntain jumalanpalveluksien yhteydessä.

Turun ja Kaarinan seurakuntien jäseniltä ei peritä maksua kirkkovarauksesta. Muiden seurakuntien jäseniltä peritään kirkoissa tapahtuvista vihkitilaisuudesta 120 euron tilavuokra.

Maarian kirkon kattoa koristavat keskiaikaiset sydänkuviot.
Maarian kirkon kattoa koristavat keskiaikaiset sydänkuviot.