Vihkikirkon, papin ja kanttorin varaaminen

Vihkiminen tapahtuu useimmiten kirkossa, mutta se voidaan toimittaa myös kodissa, kappelissa tai muussa vihkijän kanssa sovittavassa paikassa. Vihkipaikan valinnassa ja musiikkitoiveissa on otettava huomioon toimituksen jumalanpalvelusluonne.

Vihkipaikkojen sekä pappien ja kanttoreiden saatavuus on rajallinen – vihkitilaisuuden varaamisessa kannattaakin olla ajoissa liikkeellä. Erityisen kysyttyjä ovat kesälauantait. 

Vihkivaraukset 2022-2024

Tällä hetkellä teemme vihkivarauksia 31.5.2024 asti.  Varauksia voi tehdä puhelimitse varauspalvelusta tai sähköisen asioinnin kautta. 

Kesäkauden 2024 (1.6.-30.9.2024) vihkiajat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkoihin sekä toimittajat vihkimisiin tulevat varattaviksi 1.6.2023. Kesän 2024 lauantaipäiville voi toivoa vihkiaikoja seurakuntien kirkkoihin jo toukokuussa 2023 ilmoittautumalla toiveaikojen jakoon sähköisessä asioinnissa.

Milloin vihitään?

Vihkiajat ovat lauantaisin kello 14.00, 14.45, 15.30, 16.15, 17.00 ja 17.45. Poikkeuksena Turun tuomiokirkko, jossa myöhäisin vihkiaika on klo 17.

Vihkimisiä järjestetään myös muina viikonpäivinä. Arkisin (ti-pe) aikaisin vihkiaika on klo 15.30. Näistä kannattaa kysyä suoraan varauspalvelusta.

Varaa vihkiminen näin

  • Tee vihkivaraus Turun ja Kaarinan seurakuntien kirkkoon tai kappeliin soittamalla varauspalveluun tai sähköisen asioinnin kautta. Varausta ei voi tehdä sähköpostitse.
  • Jos haluat kaksikielisen vihkitoimituksen tai viettää ehtoollista, mainitse siitä jo varausta tehdessäsi.
  • Muista myös henkilötunnukset – niitä kysytään varauksen yhteydessä.

Kirkot ja kappelit tarjoavat kukin omanlaisensa miljöön vihkimiseen. Kirkkoihin voi tutustua etukäteen tai käydä kurkistamassa sisälle esimerkiksi sunnuntain jumalanpalveluksien yhteydessä.

Turun ja Kaarinan seurakuntien jäseniltä ei peritä maksua vihkimisistä. Muiden seurakuntien jäseniltä peritään kirkoissa tapahtuvista vihkitilaisuudesta 120 euron tilavuokra.

Maarian kirkon kattoa koristavat keskiaikaiset sydänkuviot.
Maarian kirkon kattoa koristavat keskiaikaiset sydänkuviot.