Uutislistaukseen

Musikaalin pääosissa olevat lapset , musikaalin tuottaja ja ohjaaja. Kuvassa Hei joulu -musikaalin pääosissa Paulina Ruiz Pigeon, Pyry Pöyry ja Atte Lehto, joiden kanssa kuvassa myös tuottaja Marja Lindén ja ohjaaja Joonatan Perälä. Kuva Peter Sebastian.

Hei joulu -lastenmusikaali Turun tuomiokirkossa

19.10.2021 16.24

Luvassa on unohtumaton elämys, kun 70 lasta ja nuorta vie meidät sanoin ja sävelin ensimmäiseen jouluun. Lastenmusikaalia esitetään Turun tuomiokirkossa joulukuun alussa. Varaa liput ajoissa!

Joulun sanoman ääreen pääsee joulukuun alussa aivan uuden, lasten ja nuorten esittämän musikaalin sävelin ja sanoin. Mukana on noin 70 lasta ja nuorta. Hei joulu -musikaalia esitetään neljän näytöksen verran 1.-4.12.2021 Turun tuomiokirkossa.

Kolme koululaista seikkailee ensimmäisessä joulussa. He kohtaavat keisari Augustuksen sanansaattajan, Joosefin, Marian, paimenet, enkelit ja Jeesus-lapsen.  Musikaalin on säveltänyt Pekka Simojoki ja sovittanut Timo Lehtovaara. Tarinan ja laulut on käsikirjoittanut Tytti Issakainen. Musikaalin ohjaa Joonatan Perälä. Pääosia esittävät Paulina Ruiz Pigeon, Pyry Pöyry ja Atte Lehto

Musiikki tempaa mukaansa

Ensimmäisen joulun tapahtumat kerrotaan uuden musiikin keinoin. Lastenmusikaali kuljettaa joulun tarinaa muun muassa mukaansa tempaavan kuorolaulannan, afrikkalaisten rytmien ja räpin siivittämänä. Musikaalissa yhdistyy Luukkaan kertoma jouluevankeliumi lasten ja nuorten maailmaan. Aikamatkalaiset oivaltavat seikkailunsa aikana, mikä on joulun todellinen lahja: rakkaus, joka on valmis antamaan omastaan toisille.

Musiikista vastaavat Turun konservatorion ja musiikkiopiston sekä Puolalanmäen musiikkilukion kuorolaiset ja soittajat. Musikaalin tuottaa Marja Lindén, Kirkko Turussa ja Kaarinassa. Tapahtuma on osa Joulukaupunki Turku -kokonaisuutta.  Lasten ja nuorten kuoroja johtavat Terhi Lehtovaara, Timo Lehtovaara ja Tuire Mellanen.

Ammattilaisten teksti ja sävelet

Kirjailija Tytti Issakaiselle idea lasten omasta musiikkitarinasta syntyi, kun hän pohti, mitä lapset nykyisin ajattelevat joulusta.

- Tarinan pohjana oli vuosia sitten tehtyjä laulutekstejäni. Simojoen Pekan innostavassa seurassa tekstit lähtivät uudenlaiseen lentoon. Muokkasimme niitä eteenpäin ja tein lisää lauluja. Pekan ideoitten ansiosta käsikirjoitukseen tulivat koululaisten seikkailut ja musiikkitarina alkoi saada lastenmusikaalin muodon. Turun ja Kaarinan seurakunnat ottivat iloksemme kopin esitysten tuottamisesta. Tekijöiksi saatiin mahtava porukka!

Muusikko, lauluntekijä ja säveltäjä Pekka Simojoki uskoo, että laulut jäävät elämään.

- Hienon porukan kanssa saatiin tehdä hieno musikaali, josta tulee olemaan iloa vielä pitkään. Uskon, että perinteisten lasten joululaulujen joukkoon syntyi myös monta kivaa uutta laulua!

Esitykset ovat Turun tuomiokirkossa 1.12. klo 17, 2.12. klo 16 ja klo 18.30 ja 4.12. klo 10. Ovet avautuvat tuntia ennen esitysten alkua. Liput musikaaliin ovat myynnissä Lippu.fi -palvelussa 18.10.2021 lähtien. Katso lisää www.heijoulu.fi

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 19.10.2021 / PH)