Uutislistaukseen

Piikkiön seurakunnan uusi kirkkoherra asetetaan virkaan 4.2.

Arkkipiispa Tapio Luoma asettaa Piikkiön seurakunnan uuden kirkkoherran Risto Rädyn virkaan. Virkaanasettamismessuun Piikkiön kirkossa ovat kaikki tervetulleita sunnuntaina 4. helmikuuta klo 10.

Pappi, vaalea messukasukka ja lukupulpetin liina.

Kirkkoherra Risto Räty ja tekstiilitaiteilija Helena Vaarin Piikkiön kirkkoon suunnittelemat kirkkotekstiilit. Kuva Joni Alhonen

Messussa toimii liturgina arkkipiispa Tapio Luoma ja avustavana liturgina Risto Räty. Messussa avustavat kappalainen Antti Ijäs, vs. seurakuntapastori Tuija Leeste, lääninrovasti Ville Niittynen ja seurakunnan luottamushenkilöt Harri Lukander ja Mirjo Kanervavuori. 

Messussa on mukana myös Partiolippukunta Piikkiön Tammipartio. Kolehti menee Yhteisvastuukeräykselle, joka alkaa samana sunnuntaina. 

Musiikista vastaavat kanttori Tiina Ilonen, sellisti Akusti Turtonen sekä muusikko Juha Viljanen ja lauluryhmä. Samalla vietetään Marttojen kirkkopyhää ja kynttilänpäivää.

Kynttilänpäivänä ajatellaan Kristusta, joka säteilee Jumalan kirkkautta. Keskiajalla kynttilänpäivänä oli tapana siunata vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät.  

Messun jälkeen juodaan Marttojen tarjoilemat juhlakahvit kirkossa. 

Räty asuu perheineen Piikkiössä. Hän on työskennellyt Turun arkkihiippakunnassa Naantalin ja Paraisten seurakunnissa ja Loimaalla sairaalapappina. Nykyiseen tehtävään hänet valittiin Paimion seurakunnasta. Kotoisin hän on Mikkelistä. 
 

(Piikkiön seurakunta ja seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 25.1.2024 / PH)

 

2024-01-25 14:08:00.0