Uutislistaukseen

Seurakuntayhtymältä nuorten yökahvilalle tukea 25 000 euroa

Turun kaupunki aloittaa helmikuussa yhdessä järjestöjen kanssa Vimmassa Aurakadulla nuorille suunnatun yökahvilan. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstaina 18. tammikuuta tukea uutta yökahvilaa 16 000 eurolla. Seurakuntien tuen kokonaismäärä on 25 000 euroa.

Vanha, koristeellinen rakennus kuvattuna alhaalta päin.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma sijaitsee Turun ydinkeskustassa osoitteessa Aurakatu 16. Kuva Minna Suhonen, Turun kaupunki

Turun keskustasta on muodostunut erityisesti viikonloppuiltaisin ja -öisin levoton alue, todetaan kirkkoneuvoston esityslistalla. Nykyiset nuorisotilat sulkeutuvat jo iltakahdeksalta ja ne ovat kiinni lauantaisin. Vimman yökahvilan on tarkoitus olla auki perjantai- ja lauantaiöinä. Helmikuussa alkaa pilottijakso, joka kestää vuoden loppuun. Mikäli yökahvilalla pystytään rauhoittamaan keskustan tilannetta, kaupunki rahoittaa jatkossa toiminnan itse. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman omistaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja sitä vuokraa Turun kaupunki. 

Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi hankkeelle 9 000 euroa joulukuussa. Tänään kirkkoneuvosto päätti 25 000 euron avustuksen toisesta erästä, 16 000 euroa. Turun kaupunki rahoittaa hankkeen pilottivaihetta 100 000 eurolla. 

Seurakuntayhtymältä avustuksia 1,9 miljoonalla eurolla vuonna 2023

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä myöntää vuosittain avustuksia lähetystyölle, kansainväliselle diakonialle ja ystävyyseurakunnille. 

Avustusta saivat viime vuonna myös Operaatio Ruokakassi, Tuomasmessut, pyhiinvaellustoiminta, seurakuntien partiotoiminta, Kirkon Mediasäätiö, puhallinorkesteri SUMU ry ja Chorus Cathedralis Aboensis (CCA) -kuoro. 

Vuosittain myös opiskelijoille avataan stipendien haku kahdesta testamenttirahastosta. Kaikkineen Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän myöntämät avustukset olivat vuonna 2023 kokonaissummaltaan 1,9 miljoonaa euroa. 
 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 18.1.2024 / PH)
    
 

Thu Jan 18 16:23:00 EET 2024