Uutislistaukseen

Seurakuntayhtymältä 60 000 euroa hätäapua Gazaan ja Itä-Afrikkaan

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstain kokouksessaan myöntää yhteensä 60 000 euroa hätäapua kahdelle kriisialueelle. 

Kynttilöitä kirkossa.

Hätäapua tarvitaan niin Itä-Afrikkaan kuin Gazan alueelle.

Kirkkoneuvosto myöntää Suomen Lähetysseuralle 30 000 euron avustuksen käytettäväksi humanitaariseen hätäapuun Gazassa ja Länsirannalla sekä Kirkon Ulkomaanavulle samankokoisen, 30 000 euron avustuksen käytettäväksi humanitaariseen hätäapuun Itä-Afrikan nälkäkriisissä. 

Hamas hyökkäsi Israelin maaperälle 7. lokakuuta. Israel on vastannut iskuun ja Gazassa on käsillä humanitaarinen kriisi. Lähetysseura tukee Itä-Jerusalemissa Luterilaisen Maailmanliiton omistamaa sairaalaa, joka on erikoistunut muun muassa syöpä- ja munuaistaudeista kärsivien potilaiden hoitoon. Lähetysseura myös tukee kirkkojen ACT-allianssia, joka pystyy vastaamaan siviilien hätään Länsirannalla ja Gazaan.

Pahin kuivuus vuosikymmeniin on saanut Itä-Afrikan nälänhädän partaalle. Kriisiä pahentaa ruokatarvikkeiden hintojen nousu. Äärimmäisestä nälästä kärsivien ihmisten määrän arvioidaan olevan yli 23 miljoonaa euroa. Lukemattomat ihmiset ovat jättäneet kuivuuden ja konfliktien vuoksi kotinsa. 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 26.10.2023 / PH)
 

26.10.2023 18.28