Uutislistaukseen

Piikkiön seurakuntaan valitaan uusi kirkkoherra

Piikkiöläiset saavat uuden kirkkoherran. Hakijat esittäytyvät vaalipaneelissa Piikkiön kirkossa, Hadvalantie 5, sunnuntaina 3. syyskuuta klo 16‒18. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Kirkkosali alttaritauluineen. Jeesus ristillä ja opetuslapset ja Jeesus viettävät ehtoollista.

Piikkiön kirkon alttaritaulun maalasi Gustaf Lucander 1776. Kuva Timo Jakonen

Piikkiön kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jolloin seurakuntaneuvosto tekee valinnan. Seurakuntaneuvoston on tarkoitus päättää valinnasta kokouksessaan 14. syyskuuta. 

Piikkiön seurakunnassa on 5.655 jäsentä (31.7.2023) ja 12 työntekijää, joista kaksi on osa- ja määräaikaisia. Työntekijöistä suntiot ja lastenohjaajat kuuluvat hallinnollisesti seurakuntayhtymään. Seurakunta kuuluu Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään, liitos seurakuntayhtymään tapahtui vuonna 2009. 

Piikkiön seurakunnan kirkkoherraksi haki määräaikaan mennessä neljä hakijaa. Jo keväällä 24.5. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli haastatteli hakijat ja antoi heistä lausuntonsa 14.6., jolloin hakijat todettiin kelpoisiksi virkaan. Uusi kirkkoherra valitaan, koska edellinen kirkkoherra Merja Hermonen jäi eläkkeelle.

Piikkiön seurakunnan kirkkoherran virkaa ovat hakeneet Maarian seurakunnan kappalainen, teologian tohtori Jari Laaksonen, Laitilan seurakunnan kirkkoherra, teologian tohtori Petri Laitinen, Paimion seurakunnan seurakuntapastori Risto Räty ja Liedon seurakunnan kappalainen Outi Tukia-Takala.
 
Hakijat antavat vaalinäytteet nyt elo-syyskuussa, seurakuntaneuvosto haastattelee heidät ja tekee päätöksensä syyskuussa. Lainvoimaiseksi päätös tulee oikaisuvaatimuksen umpeuduttua. 
Aiemmin Suomen ev.lut. kirkossa oli käytössä vain välitön kirkkoherran vaali, jossa 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet saattoivat äänestää. Välittömässä vaalissa tuomiokapituli asetti hakijat vaalisijoille. Välillisessä vaalissa vaalisijoja ei ole. 

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä Kaarinan kirkkoherra, lääninrovasti Ville Niittynen oli vuonna 2015 ensimmäinen kirkkoherra, joka valittiin välillisellä vaalilla. Sen jälkeen kaikki yhtymän seurakuntien avoinna olleet kirkkoherran virat on täytetty välillisellä vaalilla valituilla henkilöillä. Välillisessä vaalissa kirkkoherran valitsevat itsenäisessä seurakunnassa kirkkovaltuuston jäsenet ja seurakuntayhtymään kuuluvassa seurakunnassa seurakuntaneuvoston jäsenet. Lääninrovasti Ville Niittynen toimittaa Piikkiön seurakunnan kirkkoherran vaalin. 
 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut  24.8.2023 / PH)

Thu Aug 24 15:43:00 EEST 2023