Uutislistaukseen

Hirvensalon seurakuntakuntakeskuksen purkaminen alkaa kesällä 

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto vahvisti torstaina 15. kesäkuuta tilinpäätöksen, hyväksyi Hirvensalon seurakuntakeskuksen purun, suunnitelmat ja kustannusarvion sekä jakoi avustuksia.

Havainnekuva uudesta seurakuntakeskuksesta torneineen.

Hirvensalon seurakuntakeskus ja kirkko sijaitsevat Moikoisten keskustassa osoitteessa Honkaistentie 85. Havainnekuva LPR-Arkkitehdit.

Martinseurakunta saa vihdoin pitkään odottamansa lisätilat Hirvensaloon, kun vanhan keskuksen purku alkaa nyt kesällä. Kosteusvaurioiden takia suljettuna ollut Hirvensalon seurakuntakeskus Moikoisissa puretaan, mutta kirkkosalin muoto ja seinät säilytetään. Hankkeen kustannusarvio on noin 8,5 miljoonaa euroa. Uuteen seurakuntakeskukseen sijoittuvat muun muassa nuorisotilat, diakonian vastaanottotilat, partiotilat, kerhotilat sekä kirkkosali, joka toimii monitoimitilana. Valmista pitäisi olla loppuvuodesta 2024 ja toiminta rakennuksessa pääsee vauhtiin keväällä 2025. 

Uuden seurakuntakeskuksen on suunnitellut LPR-Arkkitehdit. Rakennustoimikunta valitsi pääurakoitsijaksi Aura Rakennus Länsi-Suomi Oy:n.

Kirkkovaltuusto vahvisti kokouksessaan seurakuntayhtymän vuoden 2022 tilinpäätöksen, joka on ‒1,8 miljoonaa euroa alijäämäinen. Toimintakate oli – 27,7 miljoonaa euroa. Toimintatuotot nousivat 1,3 miljoonalla ja olivat 10,7 miljoonaa euroa. Vuosikate puolestaan heikkeni – 2,2 miljoonaan, mutta kirkollisverokertymä nousi 2,4 prosenttia ja oli viime vuonna 32,8 miljoonaa euroa. 

Kirkollisiin tarkoituksiin annettaviin avustuksiin varatusta 125.000 euron määrärahasta suurimmat avustukset päätettiin jakaa Operaatio Ruokakassille (29.000 euroa), Turun Katulähetykselle (27.000 euroa) sekä Lounais-Suomen Partiopiirille ja Turun NMKY:lle, kummallekin 24.800 euroa. 


(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 15.6.2023 / PH)

 

Thu Jun 15 10:56:00 EEST 2023