Kastekappelin kattomaalaukset.

Kirkkojen aukiolot ja henkilömääräsuositukset

Turun ja Kaarinan seurakuntien jumalanpalveluksia toimitetaan monissa kirkoissa paikan päällä, osa edelleen myös verkon välityksellä. Seurakuntakohtaiset aikataulut löytyvät seurakuntien verkkosivuilta. 

Koronavirustilanne vaikuttaa suurimpiin sallittuihin henkilömääriin seurakuntayhtymän kirkoissa. Tarkista kirkkokohtainen henkilömääräsuositus seurakuntayhtymän nettisivuilta. Ohjeistus on voimassa 1.6.2020 alkaen toistaiseksi.

Seurakuntien työntekijät tavoittaa edelleen myös sähköpostilla ja puhelimella.

Kirkkotiloihin on hankittu automaatteja käsien desinfiointiin sekä ohjeistuksia turvalliseen toimintaan. Virsikirjat eivät ole käytössä kirkoissa ja kappeleissa. Ehtoollista on mahdollista viettää erillisen hiippakunnan antaman ohjeistuksen mukaisesti. 

Kuorot eivät harjoittele täydellä kokoonpanolla ja syksyn aikana ei toteuteta isoja musiikkiteoksia yleisön läsnä ollessa. Seurakuntien musiikkielämässä suositaan digitaalisia ratkaisuja ja ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia. 

Kirkolliset toimitukset eli kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset järjestetään normaaliin tapaan, kirkkojen henkilömääräsuositusten sallimissa rajoissa. Kotikasteita voi suorittaa 12.8.2020 alkaen, ja kasteiden sähköinen varauspalvelu on jälleen toiminnassa. 

Papit ja muut henkilöstön jäsenet voivat osallistua kastekahveille ja muistotilaisuuksiin, jos niiden toteutuksessa noudatetaan turvavälejä ja muita viranomaisohjeistuksia.  

Tietoja päivitetään jatkossa sivulle "Tarkempaa tietoa seurakuntien toiminnasta koronavirustilanteen aikana". 

Päivitetty 13.8.2020