Skappeli

Skappeli on lapsiperheiden oma paikka Skanssin kauppakeskuksessa. Skappeli on kaikille avoin ja maksuton, ja se sijaitsee kauppakeskuksen 2. kerroksessa.

Tila on alkuun avoinna arkisin. Maanantaipäiviin on suunniteltu asiantuntijavierailuja, tiistait ovat kulttuuria varten, keskiviikkoisin Skappelissa on muskariolohuone, torstaisin perhekerho yhdessä kaupungin kanssa sekä vauvatreffit ja perjantaisin ”uusmarttaillaan” eli opetellaan arjen juttuja, kuten säästämistä ja jaetaan vaikkapa ruokavinkkejä.

Skappelin toimintaa tehdään yhdessä eri toimijoiden kanssa, mukana on muun muassa Turun kaupunki. Syyskaudella toimintaa toteuttavat myös Tyttöjen talo ja MLL.

Skappelin logo

Skappelin viikko-ohjelma:

Maanantai

Tanssitan vauvaa klo 10.00–12.00

Liikuntaryhmä äideille ja vauvoille maanantaisin alkaen 24.9.2018.

Ohjelma koostuu helpoista tanssillisista osioista ja kevyistä lihasvoimaa parantavista sarjoista (45 min). Loppuaika vauvaseurustelua yms. Ryhmään voi osallistua, kun vauvasi on täyttänyt kolme kuukautta, mutta on vielä alle 1-vuotias.

Tarvitset mukaasi jumppa-alustan, kevyet vaatteet ja sisätossut (ei kenkiä). Ohjaajana toimii Henna Virtanen. Ryhmä on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tervetuloa!

Teematunnit klo 13.00–15.00

Tervetuloa keskustelemaan kanssamme Skappeliin joka viikko vaihtuvin teemoin! Teematunneilla juttelemme lapsiperheille tärkeistä aiheista lasten leikkiessä Skappelin leluilla. Teemme yhteistyötä Skanssin Monitorissa toimivien asiantuntijoiden ja muiden toimijoiden kanssa. Teematunneilla keskustelemme myös näiden asiantuntijavieraiden opastuksella. Keskusteluaiheita on valittu lapsiperheiden esittämien toiveiden pohjalta, ja keskustelijat voivat vaikuttaa aiheiden valintaan.

Tule mukaan juttelemaan luottamuksellisesti mutta rennosti kahvikupin ääressä!


Tiistai

Kulttuuria klo 10.00–15.00

Tule mukaan perheiden kulttuuritiistaihin tutustumaan erilaisiin kulttuurin muotoihin jutustellen, kokeillen tai kuunnellen. Otamme toiminnassamme huomioon perheiden ideoita ja voimme yhdessä järjestää esimerkiksi lukupiiritreffejä tai muuta mukavaa. Joka tiistai pidämme myös toiminnallisen kulttuuripajan, jossa tutustumme musiikkiin, draamaan, kuvataiteeseen tai kirjallisuuteen vaihtelevin teemoin. Toiveenamme on saada eri taiteen alojen osaajia esittäytymään ja avaamaan meille erilaisia taiteen ovia. Tarjolla on tietysti myös kahvia, leikkiä ja rentoa yhdessäoloa.


Keskiviikko

Riimijamit klo 11.00–12.00

Tervetuloa nuoret äidit ja isät alle 3-vuotiaan lapsen kanssa viettämään mukava yhteinen hetki laulaen, lorutellen ja liikkuen. Tule mukaan silloin, kun sinulle sopii. Ryhmä ei vaadi ennakkoilmoittautumista, ja ryhmään voit tulla myös kehittämään suomen kielen taitoasi. Ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 19.9.–21.11.2018. Puolen tunnin jamittelun jälkeen tarjolla kahvia/teetä ja mahdollisuus tutustua ja jutella.

Ryhmää ohjaavat Turun Tyttöjen Talon Nuoret äidit -ohjaajat Hanna & Kaisa.
Lisätietoa ryhmästä: hanna.majabacka@mimmi.fi tai 050 3232 472.

Muskariolkkari klo 13.00–15.00

Tervetuloa muskariolkkariin! Muskariolkkariin voit tulla ilman ilmoittautumista ja toiminta on maksutonta. Olkkari on auki keskiviikkoisin klo 13–15. Olkkarin muskarihetket ovat klo 13.30 ja 14.30. Muskareissa körötellään, lauletaan, liikutaan, soitetaan, lorutellaan ja kuunnellaan musiikkia. Olkkarissa voit jutustella, kahvitella ja leikkiä yhdessä muiden perheiden kanssa.


Torstai

Perhekerho

klo 9.30–11.30, Yhdessä Turun kaupungin kanssa

Toiminta on kaikille avointa ja mukaan voi saapua silloin kun itselle sopii. Jokainen kerta on ainutkertainen. Aloitamme klo 9.30 aamupalalla ja sen jälkeen on aikaa vapaalle leikille ja jutustelulle. Meillä on myös ohjattua toimintaa; lauluja, leikkejä, liikuntaa ja askarteluja. Ohjattu toiminta alkaa noin klo 10. Tervetuloa kerhoon!

Vauvatreffit

klo 13.00–15.00

Tervetuloa kaikki vauvaperheet! Myös odottavat äidit ovat tervetulleita. Mukaan voi tulla silloin, kun se sopii omaan aikatauluun. Vauvatreffeillä on joka kerta erilaista. Vauvaperheiden treffeillä jaetaan vauva-arjen iloja ja haasteita. Leppoisan kahvittelun ja rupattelun lisäksi ideoidaan yhdessä ohjelmaa.


Perjantai

Kotoilu-iltapäivä

klo 13.00–15.00

Jaamme yhdessä vinkkejä mm. arjen sujumiseen ja taloudelliseen lapsiperhearkeen asiantuntijavieraidenkin opastuksella. Kotoilu-iltapäivässä on tarkoitus myös askarrella ja tehdä käsitöitä skanssimaisessa kierrätyshengessä. Lapset voivat osallistua toimintaan yhdessä aikuisten kanssa tai leikkiä Skappelin leluilla. Tervetuloa kotoilemaan äidit, isät ja lapset sekä mummit ja kummit!