Uskoa, toivoa ja rakkautta jo vuodesta 1309

Katariinanseurakunta on Suomen vanhimpia seurakuntia. Sen juuret ulottuvat ainakin vuoteen 1309 ja seurakunnan nykyisin käytössä oleva nimi vastaa vuoden 1309 asiakirjamainintaa ecclesia sancte Katerine in Nummis eli Pyhän Katariinan seurakunta Nummella.

Nykyään Katariinanseurakunta on noin 16000 jäsenen seurakunta Itä-Turussa. Seurakunnan alueella asuu 27000 ihmistä. Seurakunnan pitkä historia muistuttaa, että tällä seudulla on uskottu, toivottu ja rakastettu jo sukupolvia ennen meitä.

Yhdessä rakennettava kirkko

Vanha tarina kertoo kahdesta rakentajasta, jotka kumpikin latoivat tiiliä päällekkäin. Ohikulkija seurasi heidän uurastustaan ja kysyi sitten ensimmäiseltä rakentajalta, mitä hän tekee. "Ladon tiiliä", rakentaja vastasi. Vastauksen kuultuaan ohikulkija asteli toisen tiilien latojan luokse ja kysyi häneltä saman kysymyksen. "Rakennan katedraalia", kuului vastaus.

On tärkeää nähdä ja tunnustaa arkisten tekojen merkitys ja arvo. Pienistä teoista, kohtaamisista ja rukouksista rakentuu myös Katariinanseurakunnan elämä. Jokainen seurakunnan jäsen on katedraalin rakentaja omalla paikallaan ja omalla tavallaan.

Olet lämpimästi tervetullut seurakuntaan, joka on vanha ja perinteinen, mutta myös uudistuva ja elämästä kiinnostunut!

Seuraa meitä somessa!

Jaamme sosiaalisessa mediassa välähdyksiä seurakuntamme elämästä, kerromme tulevista tapahtumista ja vietämme virtuaalisesti kirkkovuoden juhlia.

Facebookissa löydät meidät nimellä Turun Katariinanseurakunta ja Instagramissa ja Twitterissä nimellä @katariinansrk. Tervetuloa mukaan!

 

Ota yhteyttä

Outi Toljamo
vs. kirkkoherra
 

Ota yhteyttä

Katri Lautjärvi
seurakuntasihteeri
 

Welcome - Karibuni sana - Bienvenue -Tere tulemast

For English information, please contact reverend Anna Hälli, tel. +35840-3417639, email anna.halli@evl.fi .

Wollen Sie Informationen über die Kirchengemeinde erhalten, so wenden Sie sich bitte an Herrn Pertti Widén, tel +358405560789, email p_j_widen@hotmail.com.

Si vous désirez obtenir des renseignements (en français) sur la paroisse et ses activités, contacter Mme Saana Rusi, tél +358405794555, mél saana.rusi@gmail.com.

Ukipata kujua maisha ya kanisa katika sehemu yako, mpigie Mratibu wa vijana Erne Hakala, +358403417484,  erne.hakala@evl.fi.

Haluatko kielikaveriksi?

Jos osaat jotain vierasta kieltä ja haluaisit olla tekemässä seurakunnastamme vieraanvaraisempaa paikkaa, olet tervetullut liittymään kielikaverien joukkoon. Kielikaveri auttaa suomea taitamattoman lähimmäisen alkuun seurakunnassa, kertoo toiminnastamme ja esittelee hänet toisille. Kielikaverin ei pidä sitoutua vakituiseksi tulkiksi, vaan ensimmäisen kontaktin jälkeen rakennamme yhteyttä mm. hyvän tahdon, elekielen ja netin käännösohjelmien avulla. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Anna Hälliin.