Hyppää sisältöön

Katedraali soi! -kirkkomusiikkiviikon 2023 ohjelma

Katedraali soi! -kirkkomusiikkiviikkoa vietetään tänä vuonna jo 27. kertaa. Konsertit Turun tuomiokirkossa pidetään joka ilta 6.-12.2.2023 klo 19. Lippuja voi ostaa ennakkoon Tuomiokirkosta, alla mainituista nettiosoitteista sekä ovelta tuntia ennen konsertin alkua.

◆◆◆

Tatu Kauppinen, sello ja David Munk-Nielsen, piano

Maanantai 6.2.23 klo 19

27. Katedraali soi! -viikon avaa Turun sellokilpailun 2022 voittaja Tatu Kauppinen ja Tampereen pianokilpailun 2021 voittaja David Munk-Nielsen. Nuoret ja taitavat kilpailuvoittajat ovat aiemminkin työskennelleet yhdessä sello- ja pianomusiikkia yhdistellen. Upeassa ja tunnelmallisessa konsertissa on luvassa Mendelssohnin, Kodalyn ja Shostakovichin musiikkia. Maanantain konsertti järjestetään yhteistyössä Turun musiikkijuhlien kanssa.

Liput: 25€ / 23€ / 15€

Lisätiedot: tmj.fi, lippujen ennakkomyynti: lippu.fi

◆◆◆

Tapiolan kuoro, Laulu-Miehet ja Lain Huuto -kuorojen yhteiskonsertti, johtajina Matti, Pasi ja Paavo Hyökki

Tiistai 7.2.23 klo 19

Tiistaina katedraalin valtaa Hyökki-energia, kun Matti, Pasi ja Paavo Hyökki tuovat johtamansa kuorot Turkuun. Tiistain konsertissa esiintyvät Tapiolan kuoro, Laulu-Miehet ja Lain Huuto.

Tapiolan kuoro on espoolainen lapsi- ja nuorisokuoro, jonka jäsenet ovat lahjakkaita nuoria muusikoita. Jokainen soittaa vähintään yhtä instrumenttia kuorolaulun lisäksi. Kuoroa johtaa Pasi Hyökki.

Laulu-Miehet on yli satavuotias kuoro ja yksi Suomen maineikkaimmista mieskuoroista. Sillä on meriittilistallaan mm. kuorojen ensiesitykset sellaisista teoksista kuin Jääkärimarssi ja Finlandia. Jälkimmäisen teoksen kuorosanoitukset Laulu-Miehet tilasi V.A. Koskenniemeltä 1940, ja tämä kirjoittikin nykyään käytössä olevat Finlandia-hymnin sanat. Nykyään kuoroa johtaa Matti Hyökki.

Lain Huuto on juristien ja oikeustieteen opiskelijoiden kuoro, joka on perustettu vuonna 2009. Kuoron laulajia yhdistää ammattikunnan lisäksi motivoitunut ja kunnianhimoinen asenne tasokkaan kuoromusiikin tekemiseen. Kuoroa on alusta asti johtanut Paavo Hyökki.

Liput: 22€ / 20€

◆◆◆

Key Ensemble: Tähtien synty – Stjärnornas födelse, joht. Jutta Seppinen

Keskiviikko 8.2.23 klo 19

Turkulainen kamarikuoro Key Ensemble tarjoilee keskiviikon konsertissaan ”Tähtien synty – Stjärnornas födelse” tällä kertaa kattauksen alkuvoimaa. Konsertin punaisena lankana kulkee virolaisen filosofi Uku Masingin ajattelu, jonka yhtenä pääteemana on fyysisen maailman ja yksilön oman sisäisen maailman kohtaaminen. Konsertti on samalla kuoron ensimmäinen konsertti uuden taiteellisen johtajan Jutta Seppisen johdolla.

Liput: 20€ / 15€ / 10€

Lisätiedot ja lippujen ennakkomyynti: keyensemble.fi

◆◆◆

Turun filharmonisen orkesterin kamarimusiikkikokoonpano

Torstai 9.2.23 klo 19

Turun filharmonisen orkesterin konsertissa on luvassa kamarimusiikkiherkkua barokkiklassikoiden ystäville. Johann Sebastian Bachin Goldberg-muunnelmat on jo lähes 300 vuoden ajan lumonnut yhä uusia yleisöjä. Nyt alun perin klaveerille sävelletty muunnelmasarja kuullaan jousitriolle Dmitry Sitkovetskyn sovituksena. Tuomiokirkko antaa konsertille upeat puitteet, ja vuosisadat sulautuvat toisiinsa musiikin kaikuessa holvikaarissa.

Konsertissa esiintyvät viulisti Li Qi, alttoviulisti Sauli Kulmala sekä sellisti Andreas Helling. ”Tässä on mestariteos kyseessä”, kertovat esiintyjät. Tutustu esiintyjien ajatuksiin ja lue haastattelu ja katso maistiainen konsertista.

Liput: 27,50€ / 22,50€ / 10,50€

Lisätiedot ja lippujen ennakkomyynti: tfo.fi

◆◆◆

Luminos Ensemble

Perjantai 10.2.23 klo 19

Perjantaina esiintymisvuorossa on 15 naisen muodostama Luminos Ensemble. Taidokas kuoro sekä Aboa Nova Ensemble -orkesteri takaavat konsertissa ylimaallisen kylmät väreet ja pyhyyden kosketuksen Vivaldin Glorialla sekä eri säveltäjien Ave Marioilla. Tuomiokirkon holvisto ja juhlava musiikki tarjoavatkin kuulijoille henkeäsalpaavan kokonaisuuden.

Konsertissa esiintyvät Luminos Ensemblen kera sopraano Pia Pajala ja mezzosopraano Ann-Marie Heino. Orkesterina toimii Aboa Nova Ensemble, mukana myös Markku Hietaharju. Kapellimestarina on Erkki Lasonpalo.

Liput: 22€ / 20€

Lisätiedot ja lippujen ennakkomyynti: luminos.fi

◆◆◆

Mikko Heiniö: Koraaleja kanteleelle, viululle, baritonille ja jousiorkesterille

Lauantai 11.2.23 klo 19

Lauantaina toteutuu alun perin Katedraali soi! 2022 -viikolle suunniteltu konsertti. Tuomiokirkossa saa silloin kantaesityksensä Mikko Heiniön säveltämä koraalikokonaisuus. Kahdeksanosainen teos polveilee kanteleen ja jousiorkesterin sekä viulun ja laulun kannattelemana Tuomiokirkon alttaritaulun maisemissa. Hovimaalari Westinin 1830-luvulla maalaama taulu kuvaa Kristuksen kirkastumista. Myös virsi 263 kuvaa samoja asioita, ja se onkin yksi teoksen musiikillisista teemoista.

Konsertissa kanteletta soittaa Eija Kankaanranta, viulusta ja konsertin johdosta vastaa Antti Tikkanen. Kristian Lindroos toimii baritonina, ja orkesterina soi Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Teoksen ovat tilanneet Eija Kankaanranta ja Antti Tikkanen Madetoja-säätiön, Teosto-rahaston ja Taiteen edistämiskeskuksen tuella.

Liput: 25€ / 20€

◆◆◆

Jousitrio: Pekka Häkkinen, viulu, Jussi Aalto, alttoviulu ja Kirsti Väyrynen, sello

Sunnuntai 12.2.23 klo 19

Katedraali soi! -viikon päätöskonsertissa vaelletaan Ludwig van Beethovenin ja Franz Schubertin aikakaudelle. Taidokas jousitrio loihtii klassismin ja romantiikan taitekohtaan ajoittuvista teoksista intiimin kokonaisuuden Tuomiokirkon holvien alle.

Konsertissa soittavat viulisti Pekka Häkkinen, alttoviulisti Jussi Aalto sekä sellisti Kirsti Väyrynen. Kaikki kolme ovat ammattimuusikoita. Aalto ja Väyrynen soittavat Suomen kansallisoopperassa.

Liput: 15€ / 10€

 

 

Muutokset mahdollisia.

// ]]>