Hyppää sisältöön

Ilmiö Ensemble

Ilmiö Ensemble perustettiin halusta musisoida eri orkestereihin työllistyneiden ystävien ja kollegojen kesken. Yhteinen historiamme ulottuu kauas: Jenny ja Nora ovat soittaneet yhdessä jo 8-vuotiaana Rauman Poikasoittokunnan riveissä ja Mikko-Pekka ja Ilkka ovat opetelleet puhallinkvintettisoittoa Kälviällä 12-kesäisinä nuorukaisina... Takuyan kanssa olemme saaneet kaikki musisoida heti siitä lähtien, kun hän on muuttanut Suomeen 23 vuotta sitten. Myös 2000-luvun alkuun sijoittuneet ammattiopinnot yhdistävät meitä kaikkia.

Missiomme on rikastuttaa ja laajentaa kotikaupunkiemme konserttitarjontaa sekä myös jalkautua ympäri Suomen pedagogisten ja solististen projektien merkeissä. Kokoonpanomme on puhallinkvintetti, mutta esiinnymme myös vaihtelevilla kokoonpanoilla sointimaailman varioimiseksi ja tutkimiseksi. Kamarimusiikki on hyvinvointia lisäävä lahja, jonka haluamme antaa itsellemme ja kuulijoillemme. 

Lyhyet CV:t

Jenny Villanen on soittanut Helsingin kaupunginorkesterin soolopikkolistina jo 16 vuotta. Hän on työskennellyt myös Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, Kaartin soittokunnassa, Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa sekä tehnyt lyhempiä sijaisuuksia useissa Suomen orkestereissa. Orkesterityön ohella hän on aktiivisesti soittanut eri kamarimusiikkikokoonpanoissa ja on opettanut yksityisesti ja kesäleireillä. Villanen on esiintynyt mm Helsingin kaupunginorkesterin ja Kaartin soittokunnan solistina.Muusikon työn ohella hän työskentelee hyvinvoinnin parissa mm. kuntosaliohjausten ja ravintovalmennuksen muodossa.

Takuya Takashima on oboen äänenjohtaja Turun filharmonisessa orkesterissa. Hän on opiskellut Hokkaido University of Education, Sapporossa, Sibelius-Akatemiassa ja yksityisoppilaana Pariisissa. Takashima on esiintynyt mm. Sapporon sinfoniaorkesterin, Turun filharmoninen orkesterin ja Etelä-korean Daejeon kamariorkesterin solistina. Hän on soittanut vierailevana soolo-oboistina mm. RSO:ssa, HKO:ssa, Suomen kansallisoopperan orkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa ja Oslo Philharmonic orkesterissa. Hän on esiintynyt myös useilla musiikkifestivaaleilla kuten Naantalin musiikkijuhlilla ja Crusell-viikolla Uudessakaupungissa. Takashima opettaa Sibelius-Akatemiassa ja Turun Taide- Akatemiassa (Turku AMK). Vuonna 2018 hän sai apurahan taiteelliseen työhön Pro Musica Säätiöltä.

Nora Niskanen on Sibelius-Akatemiasta vuonna 2007 valmistunut orkesterisoittaja ja kamarimuusikko. Hän työskenteli Oulu Sinfoniassa vuosina 2007-2015 ja on 2015 lähtien toiminut klarinetin varaäänenjohtajana Sinfonia Lahdessa. Niskanen on kysytty avustaja ja ”keikkailija” Suomen orkestereissa. Kamarimusiikki on aina ollut tärkeässä roolissa Niskasen uralla ja hän on toiminut sekä Oulu Sinfonian että Sinfonia Lahden kamarikonserttisarjojen suunnittelijana. Niskanen opettaa ammattiin tähtääviä klarinetisteja sekä yksityisesti että vierailevana opettajana eri musiikkioppilaitoksissa ja kesäleireillä.

Mikko-Pekka Svala on fagotin vuorotteleva äänenjohtaja Helsingin kaupunginorkesterissa. Hän on orkesterityönsä lisäksi myös innokas pedagogi ja kamarimuusikko. Mikko-Pekka opettaa Helsingin konservatoriolla sekä Trossingenin ja Mannheimin musiikkikorkeakouluissa, Saksassa. Hän on toiminut Kälviän musiikkileirin taiteellisena johtajana vuodesta 2013.

Ilkka Puputti on työskennellyt Sinfonia Lahden käyrätorven äänenjohtajana syksystä 2022 lähtien. Vuosina 2011-2022 hän toimi samassa tehtävässä Lapin kamariorkesterissa Rovaniemellä. Puputti on opiskellut käyrätorvea Helsingissä ja Wienissä Timo Ronkaisen, Esa Tapanin ja Thomas Jöbstlin johdolla. Hän on toiminut solistisissa tehtävissä mm. Lapin kamariorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Pietarin akateemisen filharmonian ja Sibelius-Akatemia sinfonietan kanssa. Ilkka on hyperaktiivinen kamarimuusikko, uusien sävellysten innokas tilaaja ja esittäjä sekä aktiivinen järjestö- ja luottamustoimija. 

Viisi ihmistä hymyilee kameralle puhallinsoittimia kädessään.
// ]]>