Hyppää sisältöön

Total Cello Ensemble

Total Cello Ensemble – Uniikki kuuden huippusellistin yhtye kaataa musiikillisia raja-aitoja klassisesta viihteeseen. Selloilla käydään Formula-kisoja tai heittäydytään huumaavien tangojen vietäväksi – 30 vuotta selloja säästämättä, laadusta tinkimättä!

Total Cello Ensemblen perusti sellisti-sellonsoiton opettaja, lehtori emeritus Hannu Kiiski vuonna 1994 Sibelius-Akatemian selloluokkansa oppilaista vastapainoksi klassisen musiikin opiskelijan usein sangen yksinäiselle puurtamiselle. TCE-kokoonpanoon on vuosien varrella kuulunut kaikkiaan 36 soittajaa.

TCE:lla on laaja ohjelmisto klassisesta kevyeen musiikkiin – omaleimaisia show-numeroita unohtamatta. Myös uusia sävellyksiä ja sovituksia tehdään yhtyeelle koko ajan. Total Cello Ensemble on sovittanut sekä klassista että viihdemusiikkia kokonaisuudeksi, jossa sellon ilmaisuasteikko ja sointimaailma laajenevat ennennäkemättömiin mittoihin. Muusikot voivat osoittaa, kuinka kuudella sellolla käydään Formula-kisoja, heittäydytään huumavien tangosovitusten vietäväksi tai esitellään suomalaista maabrändiä Sibeliuksen Jääkärinmarssista Lapin erämaajärven äänimaisemaan. Niin suomalaiset ja argentiinalaiset tangot kuin tunteikkaat ooppera-aariat taipuvat näiden huippumuusikoiden käsittelyssä sykähdyttävään muotoon.

Esiintymiset – TCE:llä on ollut yhteensä viitisen sataa esiintymistä muun muassa eri yrityksissä ja lukuisilla festivaaleilla. Yhtyeen kanssa ovat esiintyneet esim. Mari Palo, Marzi Nyman, Soile Isokoski, Essi Luttinen, Marjukka Tepponen ja Niko Kumpuvaara. Itsenäisyyspäivänä 2016 TCE esiintyi Linnan juhlissa. Presidenttipari kutsui yhtyeen myös vuonna 2022 esiintymään sotiemme veteraaneille ja lotille Presidentinlinnassa järjestettyyn itsenäisyyspäivän juhlaan.

Ensemblessa soittavat

Hannu Kiiski, Sibelius-Akatemian sellonsoiton lehtori emeritus
Tuomas Ylinen, Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti
Tuomas Lehto, Radion sinfoniaorkesterin soolosellisti
Tomas Nuñez, Radion sinfoniaorkesterin soolosellisti
Samuli Peltonen, Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolosellisti
Jussi Vähälä, Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolosellisti

Tekstin lähde: Turun musiikkijuhlat, tmj.fi

Osta liput Katedraali soi! -kirkkomusiikkiviikon Total Cello Ensemblen konserttiin 5.2.24 Turun musiikkijuhlien sivuilta tästä linkistä

Kuusi miestä seisoo rennosti niityllä ja poseeraa kameralle
// ]]>