Paattisten kirkko

Paattistentie 847, 20400 Turku
040 3417 496

Paattisten kirkko

Paattisten puukirkko sijaitsee loivalla mäellä peltoaukeiden ja asutuksen keskellä. Kirkon vieritse kaartelee kaksi ikivanhaa kulkureittiä: eteläpuolella joki savisessa uomassaan, pohjoispuolella tie Turusta sisämaahan.

Maarian pitäjän Paattinen tunnetaan asiakirjoissa jo 1359. Mäelle rakennettiin saarnahuone 1580-luvulla. Samalle paikalle tehtiin uusi punamullattu kirkko 1787. Nykyinen, jykevälle kivijalalle rakennettu puukirkko vihittiin 1909.

Paattisten kirkko on pitkänurkalle salvottu puinen ristikirkko. Se on rakennettu 1909 lääninarkkitehti Helge Ranckenin suunnitelman mukaan ja entisöity 1983.

Aukioloajat ja tilavaraukset

Paattisten kirkko on avoinna tapahtumien yhteydessä ja sopimuksen mukaan. Tiloja vihkimisiä ja kasteita varten voi varata varaussihteereiltä numerosta 040 341 7011 ja muita tilaisuuksia varten Paattisten seurakunnan seurakuntasihteeriltä numerosta 040 341 7233.

Paattisten kirkko juhlatilana

Paattisten kirkkoon mahtuu 360 henkilöä. Lisäksi käytettävissä kirkon vieressä sijaitseva seurakuntatalo, jossa voi pitää perhejuhlia tai muistotilaisuuksia.

Kirkossa on piano, äänentoistolaitteet (puhemikrofoni ja kaiuttimet) sekä cd-soitin.

Parkkipaikat

Paattisten kirkon läheisyydessä on oma parkkialue autoilla matkaaville. Lisäksi kirkkoon pääsee julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta.

Esteettömyys

Pyörätuolilla liikkuvat pääsevät kirkkoon pyörätuoliliuskaa käyttäen avustajan avulla. Lähin inva-WC sijaitsee seurakuntatalolla kirkon naapurissa.

  • Helppo pääsy liikuntaesteisille
  • Induktiosilmukka huonokuuloisille
 
Induktiosilmukka
Pysäköinti
Vaativa pyörätuolireitti

Sijainti kartalla