Kuusiston kanttorila

Linnanrauniontie 157, 21620 Kuusisto, Kaarina
varaukset 040 341 7177

Kuusiston kanttorila

Kuusiston vanha kanttorila sijaitsee Kuusiston kirkon pohjoispuolella. Se on valmistunut vuonna 1879 "seisovaksi pikkulasten kouluksi" korvaamaan kiertokoulun.

Rakennukseen kuului koulusalin lisäksi kanttorin eli koulun opettajan tupa ja kaksi kamaria. Kouluna talo toimi vuoden 1926 syksyyn ja sitten Kuusiston kunnanhuoneena vuoteen 1946, jolloin Kuusisto liitettiin Kaarinaan ja salista tuli kanttorin asunnon sali.

Kun kanttori muutti 1950-luvun vaihteessa Turkuun, sali kunnostettiin seurakuntasaliksi. Sali jäi kuitenkin pikkuhiljaa pois käytöstä. Asuntoon muutti kirkon suntio perheineen.

1980-luvulla asunto muutettiin suntion ja hautausmaan työntekijöiden sosiaalitilaksi. Kahden miehen talkootyöllä kunnostettu sali otettiin uudelleen käyttöön vuonna 1995.

Aukioloajat ja tilavaraukset

Seurakuntakoti on avoinna tapahtumien yhteydessä ja erikseen sovittuina aikoina. Tiloja voi varata kanttorilan vahtimestarilta numerosta 040 341 7177.

Kanttorila juhlatilana

Kanttorilan saliin mahtuu noin 25 henkeä. Sitä on mahdollista vuokrata perhejuhlia ja kokouksia varten. Kastetilaisuudet ovat oman seurakunnan jäsenille maksuttomia kolmelta ensimmäiseltä tunnilta.

Kahvikuppeja on noin 30 kahvittelijalle. Keittiö on vaatimaton. Se on varustettu vain pienellä jääkaapilla, kahvin- ja vedenkeittimellä sekä mikroaaltouunilla.

Perusmaksu  on 30 € ja lisämaksu 25 €/tunti. Pöytäliinoista peritään pesumaksu 5 €/kpl.

Parkkipaikat

Kanttorilan läheisyydessä on pysäköintitilaa autolle.

Esteettömyys

Kanttorilaan on haastava kulku liikuntaesteisille. Pienessä tilassa on rappusia ja ahtaita oviaukkoja.

Pysäköinti
Vaativa pyörätuolireitti
wc

Sijainti kartalla