Maarian kirkko

Maunu Tavastin katu 2, 20380 Turku
040 341 7140

Maarian kirkko

Maarian 1300-luvulla valmistunut kirkko on eräs maamme vanhimmista keskiajalla rakennetuista kivikirkoista. Kirkon keskiajalta 1400-luvulta peräisin olevat kalkkimaalaukset ovat kulttuurihistoriallisesti merkittäviä. Vertauskuvallisen ja maagisen aihepiirinsä vuoksi ne ovat harvinaislaatuiset kirkkotaiteessamme. Puinen ristiinnaulitun kuva 1300-luvulta ja lyypekkiläisen taitajan tekoa oleva alttarikaappi ovat kirkon arvokkaimmat esineet.

Maarian kirkon ja seurakunnan historiasta tarkemmin Maarian seurakunnan sivuilla

Lue lisää Maarian kirkkoa ympäröivästä kirkkomaasta "Maarian kirkkomaa - aikamatka halki pitäjän historian" (pdf)

Aukioloajat ja tilavaraukset

Maarian kirkko on Tiekirkko ja kesäaikaan avoinna arkisin ma-pe. Muulloin kirkko on avoinna tapahtumien yhteydessä ja sopimuksen mukaan. Tiloja voi varata Maarian seurakunnan seurakuntasihteeriltä, joka palvelee arkisin klo 9-15 numerossa numerossa 040 341 7233.

Maarian kirkko juhlatilana

Maarian kirkkoon mahtuu 450 henkilöä. Perhejuhlia, hautajaisia tai kokouksia varten voi varata juhlatiloja kirkon vieressä sijaitsevasta Maarian pappilasta, pappilan tallista tai leivintuvasta.

Kastejuhlaa varten seurakunnan jäsenet saavat seurakuntatilan käyttöön ilmaiseksi kolmen tunnin ajaksi. Poikkeuksen tekee Maarian pappilan suosittu juhlahuoneisto, jonka käytöstä peritään myös kastejuhlassa korvaus.

Maarian kirkossa on urkujen lisäksi piano kirkon etuosassa. Kirkosta löytyy myös äänentoistolaitteet (puhemikrofoni ja kaiuttimet).

Parkkipaikat

Maarian kirkolla on oma parkkialue, jossa on reilusti pysäköintitilaa. Kirkkoon pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta.

Esteettömyys

  • Kirkkoon on  helppo pääsy liikuntaesteisille
  • Kirkkoon on pääsy näkövammaisille
  • Kirkossa on induktiosilmukka huonokuuloisille
Induktiosilmukka
Pysäköinti
Esteetön kulku

Sijainti kartalla

Tapahtumat

la 6.5. 17.00

Maunu Tavastin katu 2, 20380 Turku

Lasten kevätlaulajaiset

Tervetuloa Lasten kevätlaulajaisiin toukokuun ensimmäisenä lauantaina. Mukana laulattamassa ja laulamassa tyttökuoro Visertävä puu ja nuoria muusikoita!
su 7.5. 10.00 -11.30

Maunu Tavastin katu 2, 20380 Turku

Luomakunnan sunnuntain messu

Tervetuloa messuun Maarian keskiaikaiseen kirkkoon! Pyhän aiheena on "Vastuu luomakunnasta". Messussa siunataan myös tulevan kesän isoset työhönsä.