Aurelia

Aurakatu 18, 20100 Turku
vahtimestari 040 341 7762, varaukset 040 341 7458

Aurelia

Turun ruotsalaisen seurakunnan toimitalo Aurelia sijaitsee Aurakadun varrella.

Aurakatu on yksi kolmesta perspektiivikadusta, jotka C.L. Engel piirsi kaupungin ruutukaava-suunnitelmaan 1828. Katu alkaa Puolalanmäeltä, laskeutuu kauppatorille, ylittää Aurajoen ja jatkuu Kaskenkatuna ylös Kaskenahdetta.

Katua reunustavat monet vanhat arvorakennukset 1800-luvulta ja 1900-luvun alusta: kaupungintalo, Åbo Svenska Teater, taidemuseo ja useat kansallisromanttiset art nouveau -talot. Katu kuuluu myös kaupankäynnin keskuksiin.

Uusi seurakuntatalo sai nimekseen Aurelia. Nimi valittiin seurakuntalaisten tekemien viidenkymmenen ehdotuksen joukosta.

Nimi herättää monia mielikuvia. Se viittaa rakennuksen sijaintiin Aurakadulla. Latinan kielessä aurea merkitsee kultaista. Auraan liitetään myös valon hohde.

Aurelia-nimen loppuosa viittaa profeetta Eliaan. 800-luvulla ennen Kristuksen syntymää eläneestä profeetasta kerrotaan Vanhassa testamentissa. Aikanaan Jeesuskin puhui Eliasta ja vertasi häntä Johannes Kastajaan, joka oli ”kirkkaalla liekillä palava lamppu”.

Aukioloajat ja varaukset

Aurelia on avoinna tapahtumien yhteydessä tai sopimuksen mukaan. Tilojen ovet ovat normaalisti lukittuina. Sisään pääsee soittamalla vahtimestarille numeroon 040 341 7762. Tiloja voi varata Turun ruotsalaisen seurakunnan seurakuntasihteeriltä numerosta 040 341 7458.

Seurakuntatalo juhlatilana

Seurakuntasali on katutasossa. Sisääntuloaulassa kohtaavat nykyhetki ja kaukaiset vuosimiljoonat: lattiassa marmorilaattoihin ikuistuneet fossiilit tarkastelevat tulijaa.

Seurakuntasali on sävyltään vaalea ja sisustukseltaan pelkistetty. Katossa riippuvat metalliputkien päässä kymmenet pienet lamput. Kadunpuoleisen seinän pienistä neliönmuotoisista ikkunoista suodattuu valoa.

Salissa järjestetään jumalanpalveluksia, mutta se on suunniteltu monitoimitilaksi. Istuinrivien tuoleja voi liikutella ja seinille laskea valkokankaita.

Iso juhlasali ja pieni sali löytyvät ensimmäisestä kerroksesta. Isossa salissa on tilaa noin 100 hengelle ja pienempään saliin mahtuu mukavasti istumaan noin 40 henkilöä. Salit on mahdollista yhdistää siirtämällä niiden välissä olevan sivuseinän syrjään. Tilat soveltuvat mainiosti erilaisten perhejuhlien tai muistotilaisuuksien paikaksi. Yhdistettyyn saliin mahtuu ruokailijoita noin 100 henkeä.

Neuvotteluhuone sijaitsee kolmannessa kerroksessa ja sitä voi vuokrata esimerkiksi kokouksia varten.

Tiloista löytyy piano, äänentoistolaitteet (puhemikrofoni ja kaiuttimet), datatykki, valkokangas ja cd-soitin. Nämä ovat tilavuokraajien käytettävissä.

 

Tontilla on suojaisa piha, jossa on kaksi tasoa. Pengerrettyyn rinteeseen on rakennettu amfiteatterin muotoinen katsomo.

Seurakuntakodin keittiötilat mahdollistavat tarjoilujen järjestämisen erilaisissa tilaisuuksissa. Keittiössä on kahvikuppeja noin 150 hengelle ja ruokalautasia noin 100 hengelle sekä tarjoiluastioita kattausta varten. Keittiö on varustettu normaalilla suurtalousvälineistöllä ja käytettävissä ovat kiertoilmauuni, hella, jääkaappi, pakastin sekä tehokas ja nopea tiskikone.

Parkkipaikat

Aureliaan tulevat voivat pysäköidä autonsa kätevimmin lähellä sijaitsevaan Louhi-parkkihalliin. Louheen ajetaan sisään osoitteesta Läntinen Pitkäkatu 12 b (Ajurinkatu – Läntinen Pitkäkatu -risteys). Lähin uloskäynti Louhesta on Kauppatorin kulmalla alle 100 metrin päässä Aurelian etuovelta kadun toisella puolella. Aureliaan pääsee sujuvasti myös julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta.

Esteettömyys

Liikuntarajoitteisten ja apuvälineitä käyttävien kannattaa sopia esteettömästä pysäköinnistä erikseen vahtimestarin kanssa.

  • Helppo pääsy liikuntaesteisille.
  • Helppo pääsy näkövammaisille
  • Induktiosilmukka huonokuuloisille
  • Tilasta löytyy inva-wc
Induktiosilmukka
Pysäköinti
Vaativa pyörätuolireitti
wc
Esteetön kulku

Sijainti kartalla