Martinkirkko

Huovinkatu, 20810 Turku
040 341 7120

Martinkirkko

Martinseurakunta perustettiin vuonna 1921 seurakuntajaossa, jonka jälkeen sille ryhdyttiin hankkimaan omaa kirkkoa. Martinkirkko valmistui työläisten puutalojen keskelle 1933. Funktionalistista tyyliä edustavan kirkon suunnittelijoita ovat arkkitehdit Totti Sora ja Gunnar Wahlroos.

Martinkirkko on pitkäkirkko, jonka runkohuone on kolmilaivainen, mutta sivulaivat ovat käytävämäisen kapeat. Kirkolle on ominaista tiukka asiallisuus ja yksinkertaisuus. Katon tynnyriholvirakenne on eräs kirkolle tunnusomaisista yksityiskohdista.

Kivipengermällä vahvistettu terassi kiertää kirkkoa. Etupuolella avautuu piazzamainen aukio. Kirkko on kuin pala Italiaa keskellä Turkua.

Aukioloajat ja tilavaraukset

Martinkirkko on avoinna tapahtumien yhteydessä ja sopimuksen mukaan. Martinkirkkoa vihkimisiä ja kasteita varten voi varata varaussihteereiltä numerosta 040 341 7011 ja muita tilaisuuksia varten Martinseurakunnan seurakuntasihteeriltä numerosta 040 341 7290.

Tilan varaaminen tutustumista, vihki- tai konserttiharjoituksia varten sovitaan suntion kanssa p. 040 341 7120.

Martinkirkko juhlatilana

Martinkirkkoon mahtuu 800 henkilöä. Kirkko soveltuu erityisesti häiden ja ristiäisten pitämiseen. Tiloja voi varata hääjuhlia, muistotilaisuuksia tai kokouksia varten kirkon vieressä sijaitsevasta Martin seurakuntatalosta.

Kirkossa on piano, äänentoistolaitteet (puhemikrofoni ja kaiuttimet) sekä datatykki ja valkokangas.

Häihin liittyvästä riisinheitosta tulee sopia erikseen vahtimestarin kanssa ohjeiden saamiseksi.

Parkkipaikat

Martinkirkon läheisyydessä on pysäköintitilaa autoille. Auton voi pysäköideä myös kadunvarressa oleville paikoille. Kirkkoon pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta.

Esteettömyys

Talviaikaan kirkonmäellä voi olla liukasta. Kirkossa on kapeahkot käytävät ja alttarille menee portaat, joista liikuntarajoitteisten voi olla hankala kulkea.

  • Induktiosilmukka huonokuuloisille

 

Induktiosilmukka
Pysäköinti
Vaativa pyörätuolireitti
wc

Sijainti kartalla

Tapahtumat

su 16.12. klo 10.00 -11.30

Huovinkatu, 20810 Turku

Messu Martinkirkossa

Tervetuloa pyhäpäivän messuun Martinkirkkoon
ke 19.12. klo 18.00 -19.00

Huovinkatu, 20810 Turku

Arki-illan ehtoollinen keskiviikkoisin Martinkirkossa

Tervetuloa kirkkoon hiljentymään sanan äärelle