Piikkiön pappila

Pappilantie 4, 21500 Piikkiö
varaukset 040 341 7718

Piikkiön pappila

Piikkiön 1700-luvun loppupuolella rakennettu kirkkoherranpappila sijaitsee kirkon pohjoispuolella. Pappilan päärakennus rakennettiin vuonna 1779. Sitä on korjattu vuosina 1868 ja 1918. Pappilaan liittyy Suomen puutarhanhoidon uranuurtaja, tiedemies ja pappi Pietari Kalmin 1750-luvulla perustama puutarha. Piikkiön historiallisesti arvokas pappila oli vielä hiljattain asuinkäytössä, mutta tätä nykyä sitä voi vuokrata juhlakäyttöön. 

Aukioloajat ja varaukset

Pappila on avoinna tilaisuuksien yhteydessä ja sopimuksen mukaan. Pappilan voi varata Piikkiön kirkon suntiolta numerosta 040 341 7718.

Pappila juhlatilana

Pappilassa on kaksi salia, joissa noin 40 istumapaikkaa pöytien ääressä. Lisäksi vieraiden käytettävissä on tarjoiluhuone, hyvin varusteltu keittiö, saunatilat ja kaksi wc:tä. Sekä etu- että takapihalla on lapsille tilaa leikkiä.

Historiallinen ja viehättävä pihapiiri sekä kauniit sisätilat tarjoavat hyvät puitteet esimerkiksi kaste- tai rippijuhlille. Pappila sopii erinomaisesti myös muistotilaisuuksien järjestämiseen, kunhan saattoväen määrä ei ylitä mainittua 40 henkeä.

Mikäli harkitset pappilan vuokraamista syntymäpäiväjuhlia tjms. varten, on sinun hyvä tietää, että alkoholin suhteen vain tervetuliaismaljat on sallittu. Parkkipaikkoja löytyy noin 20 autolle pappilan pihapiiristä.

Jos olet Piikkiön seurakunnan jäsen ja varaat pappilan lapsesi kastejuhlaa varten, saat kolme ensimmäistä tuntia maksutta seurakunnalta kastelahjaksi.

 

Parkkipaikat

Piikkiön pappilaan autoileville löytyy parkkitilaa pappilan pihapiiristä, jonne mahtuu noin 20 autoa. Pappilaan pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta.

Esteettömyys

Pysäköinti
wc

Tapahtumat

to 23.11. klo 18.00 -19.00

Pappilantie 4, 21500 Piikkiö

Raamattu- ja keskusteluilta

Onko Raamattu vaikeaselkoinen? Tule tänne, niin alkaa homma selvitä!