Seurakuntavaalit 2018

Millainen on sinun kirkkosi? Vaikuta seurakuntasi tulevaisuuteen äänestämällä tai asettumalla itse ehdokkaaksi marraskuun 2018 seurakuntavaaleissa.

Seurakuntavaaleissa valitaan kirkon uudet luottamushenkilöt vuosiksi 2019–2022. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11. ja ennakkoäänestysaika 6.–10.11. Äänioikeutettuja ovat kaikki vaalipäivään mennessä 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Kampanjatunnus #minunkirkkoni

Seurakuntayhtymässä käydään kahdet vaalit

Turun ja Kaarinan seurakunnat muodostavat seurakuntayhtymän. Tästä syystä turkulaiset ja kaarinalaiset äänestävät kaksissa vaaleissa. Seurakuntavaaleissa valitaan

  • edustajat seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka tekee seurakuntayhtymässä tärkeimmät päätökset, sekä
  • jäsenet kunkin seurakunnan omaan seurakuntaneuvostoon, joka edistää seurakunnan toimintaa.

Sinustako luottamushenkilö?

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi tai yhteisessä kirkkovaltuustossa? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt! Lisätietoa ehdokkaaksi ryhtymisestä löydät seurakuntavaalit.fi-sivustolta, jotka avautuvat 1.3.2018.

Ehdokasasettelu päättyy 17.9. klo 16. Ehdokkaaksi voi asettua seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon, oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon tai molempiin.

» Opas ehdokkaalle

#minunkirkkoni

Seurakuntavaalit 2018 käydään teemalla Minun kirkkoni. Voit seurata vaaleja sosiaalisessa mediassa #minunkirkkoni-tunnisteella.