Toimintaa aikuisille

Kulttuuri-iltoja, metsäkirkkoja, antiikkimarkkinoita ja puutarhatapahtumia. Jumalanpalveluksia, raamattuopetuksia ja lähetyspiirejä. Maarian tarjonnasta löytyy aikuisille niin säännöllisiä tilaisuuksia kuin yksittäisiä tapahtumiakin. Tule omana itsenäsi, omine tarpeinesi. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Työntekijät ovat tilaisuuksissa seurakuntalaisia varten – ota rohkeasti hihasta, aloita keskustelu tai kysy toiminnasta!

Tapahtumista tiedotetaan mm. Maarian seurakunnan nettisivujen etusivulla, tapahtumakalenterissa sekä Maarian seurakunnan Facebook-sivulla.

Johannesmessu

Johannesmessu on kerran kuukaudessa toteutettava uudenlainen jumalanpalvelustapahtuma. Johannesmessu järjestetään joka kuun viimeisenä sunnuntaina klo 17 (ei kesä-heinäkuussa). Johannesmessussa keskeisellä paikalla ovat vapaaehtoiset, jotka toimivat mm. ehtoollisavustajina, tekstinlukijoina ja keittiöpalvelussa. Kunkin Johannesmessun tarkemmat tiedot ja messuissa palvelevat ja puhuvat löytyvät messun omilta sivuilta.

Raamattu- ja rukouspiirit

Maarian seurakuntataloilla kokoontuu erilaisia, lähinnä aikuisille suunnattuja raamattu- ja rukouspiirejä. Näissä pienpiireissä mm. tutkitaan Raamatua, rukoillaan ja keskustellaan. Piireillä voi olla jokin teema, kuten lähetys. Piirien kokoontumisajat ja paikat löydät tapahtumakalenterista.

Apua ja tukea

Kun elämässä tulee vastaan kriisejä ja vaikeita aikoja, haluamme olla tukemassa ja auttamassa. Tarkempia tietoja sekä diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot ja ajanvarausajat löytyvät täältä. Maarian seurakunta on mm. järjestämässä ruokakassien jakoja Halisissa, Runosmäessä ja Jäkärlässä.

Huolehtijoiden vertaisryhmä

ti klo 17-19 Runosmäen srk-kodilla (Munterinkatu 15)

Alkaen 2.10.2018 , yht. 5 krt.

"Kaikille niille, jotka haluaisivat huolehtia ja murehtia vähemmän ja luottaa enemmän. Eväitä matkalle huolehtimisesta luottamukseen."   

Joka kerran alussa tehdään yhdessä ruokaisa iltapala, joka nautitaan ryhmäkerran päätteeksi. Materiaalina teologi, kirjailija Anna-Liisa Valtavaaran kirja "Huolena huolehtiminen". Ryhmä toimii Krito-ryhmän säännöillä (= luottamuksellisuus, ajan jakaminen tasan ryhmäläisten kesken, toisten kuunteleminen neuvomatta).

Ryhmään otetaan max. 8 hlöä, ryhmään tulijat haastatellaan. Ilmoittautuminen 25.9. mennessä diakoniatyöntekijä Sonja Kankaanrannalle ti ja to klo 10-11 p. 0403417152 tai sonja.kankaanranta@evl.fi

Vapaaehtoiseksi?

Maarian seurakunnassa tarvitaan innokkaita ja osaavia vapaaehtoisia. Haluaisitko sinä antaa aikaasi ja ammattitaitoasi seurakunnan hyväksi? Lue lisää vapaaehtoistyöstä täältä.

Sukkaset                                                                                                                                                                          

Neulotaan yhdessä hypistelymuhveja vanhuksille, vauvasukkia kastekoteihin ja villasukkia avun tarpeessa oleville lähimmäisille. Ryhmän syksyn 2018 kokoontumistiedot päivitettään mahdollisimman pian.  Lankalahjoituksia otetaan mielellään vastaan!

Makkaroita paistumassa grillissä.