Päätöksenteko

Seurakunta on kirkon perusyksikkö, joka huolehtii muun muassa jumalanpalveluksista, kasteesta, ehtoollisesta, vihkimisestä, hautaamisesta, kristillisestä kasvatuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä.

Seurakuntaneuvosto (ks. alla) johtaa osaltaan seurakunnan toimintaa. Se päättää muun muassa seurakunnan varojen käytöstä. Jokaisella seurakunnalla on edustajansa myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisessä, ylintä päätösvaltaa käyttävässä kirkkovaltuustossa. Seurakuntavaaleissa valitaan edustajat molempiin.

Nykyinen seurakuntaneuvosto istuu tehtävässään vuodet 2015-2018.  

Maaria ja Kaarina tekivät aloitteet liitoksista

Maarian seurakunta on valmis liitokseen Paattisten seurakunnan ja Kaarinan seurakunta Piikkiön seurakunnan kanssa. Maarian seurakunnan seurakuntaneuvosto teki yksimielisen päätöksen kokouksessaan tiistaina 19.4., Kaarinan seurakunta puolestaan keskiviikkona 20.4.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä on meneillään kehittämishanke. Toive aloitteista tuli arkkipiispalta maaliskuussa. Hän toivoi seurakuntien käyttävän harkintansa mukaan aloiteoikeuttaan kesäkuun alkuun mennessä. Tuomiokapituli selvittää tulleiden aloitteiden käytännön toteutuksen ja tarkoituksenmukaisuuden ja tarvittavat muut toimenpiteet. Vasta selvitysten jälkeen tuomiokapituli antaa oman lausuntonsa. Tuomiokapituli ei ole antanut valmista aikataulua prosessille.

Yhteinen kirkkoneuvosto teki 3.3. oman linjauksensa, jonka mukaan Turkuun ja Kaarinaan muodostettaisiin viisi suomenkielistä seurakuntaa ruotsinkielisen seurakunnan lisäksi.

Arkkipiispa totesi, että piispantarkastuksen aikana maaliskuussa kävi selväksi, ettei linjauksesta vallitse yksimielisyyttä. Hän pitää omasta puolestaan linjausta mahdollisena, muttei ongelmattomana. Kirkon järjestyksen mukaan aloitteita seurakuntarakenteista voivat tehdä seurakunnat itse, tuomiokapituli tai arkkipiispa.

(Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä 20.4.2016 / PH)

Kaarinan seurakunnan luottamushenkilöt

Seurakuntaneuvosto

Merja Ainasoja,
Irja Gustafsson,
Aila Laitinen,
Ari Malmi,
Anniina Rantala,
Jari Andersson,
Raimo Erkkilä,
Sirpa Hyppönen,
Jarkko Järvinen,
Jasper Saarinen,
Johanna Laitinen,
Mirkka Lehtonen,
Paavo Nevalainen
ja Minna Tiainen.

 

Kirkkovaltuusto

Kaarinan seurakunnan edustajat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa:

Merja Ainasoja,
Irja Gustafsson,
Tytti Kankaristo,
Aila Laitinen,
Ari Malmi
ja Anniina Rantala.