Päätöksenteko

Seurakunta on kirkon perusyksikkö, joka huolehtii muun muassa jumalanpalveluksista, kasteesta, ehtoollisesta, vihkimisestä, hautaamisesta, kristillisestä kasvatuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä.

Seurakuntaneuvosto (ks. alla) johtaa osaltaan seurakunnan toimintaa. Se päättää muun muassa seurakunnan varojen käytöstä. Jokaisella seurakunnalla on edustajansa myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisessä, ylintä päätösvaltaa käyttävässä kirkkovaltuustossa. Seurakuntavaaleissa valitaan edustajat molempiin.

Nykyinen seurakuntaneuvosto istuu tehtävässään vuodet 2015-2018.  

Delegoitua valtaa voivat käyttää myös johtokunnat, toimikunnat tai työryhmät. Mikaelinseurakunnassa on nykyään joustava työryhmärakenne, llisätietoja alasivulla (ks. sivupalkki).

Mikaelinseurakunnan
seurakuntaneuvosto 2015-2018 

Ulla-Maija Vierimaa

Matti Pennanen

Anna-Maria Lahdenvesi

Piia Noronen

Aila Harjanne

Anna Lintunen

Hanna Suomela

Pia Lindell

Carita Sankamo

Raili Pajula

Kristiina Lahdenvesi

Ailo Uhinki

Heidi Haapala

Satu Orvasto

Pekka Artukka

Seppo Lehtinen

Päivitetty 04-2016

Seurakuntaneuvosto päättää niiden varojen käytöstä, jotka yksittäiselle seurakunnalle osoitetaan seurakuntayhtymän talousarviossa, sekä antaa lausuntoja yhteiselle kirkkovaltuustolle sen päätettävistä asioista. Seurakuntaneuvosto johtaa osaltaan seurakunnan toimintaa ja edistää sen hengellistä elämää. 

Kirkkoherra Jouni Lehikoinen johtaa seurakuntaneuvoston kokousta
Kirkkoherra Jouni Lehikoinen johtaa seurakuntaneuvoston kokousta

Ota yhteyttä

Jaakko Paakkanen
seurakuntapastori
Mikaelinseurakunta