Päätöksenteko

Seurakunta on kirkon perusyksikkö, joka huolehtii muun muassa jumalanpalveluksista, kasteesta, ehtoollisesta, vihkimisestä, hautaamisesta, kristillisestä kasvatuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä.

Seurakuntaneuvosto (ks. alla) johtaa osaltaan seurakunnan toimintaa. Se päättää muun muassa seurakunnan varojen käytöstä. Jokaisella seurakunnalla on edustajansa myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisessä, ylintä päätösvaltaa käyttävässä kirkkovaltuustossa. Seurakuntavaaleissa valitaan edustajat molempiin.

Nykyinen seurakuntaneuvosto istuu tehtävässään vuodet 2015-2018.  

Delegoitua valtaa voivat käyttää myös johtokunnat, toimikunnat tai työryhmät. Mikaelinseurakunnassa on nykyään joustava työryhmärakenne, llisätietoja alasivulla (ks. sivupalkki).

Mikaelinseurakunnan
seurakuntaneuvosto 2015-2018 

Pekka Artukka
Aila Harjanne
Kristiina Lahdenvesi
Seppo Lehtinen
Pia Lindell
Anna Lintunen
Satu Orvasto
Raili Pajula
Matti Pennanen
Carita Sankamo
Pia Sjöberg
Hanna Suomela
Ailo Uhinki
Ulla-Maija Vierimaa
Hannu Visuri

Päivitetty 08-2017

Seurakuntaneuvosto päättää niiden varojen käytöstä, jotka yksittäiselle seurakunnalle osoitetaan seurakuntayhtymän talousarviossa, sekä antaa lausuntoja yhteiselle kirkkovaltuustolle sen päätettävistä asioista. Seurakuntaneuvosto johtaa osaltaan seurakunnan toimintaa ja edistää sen hengellistä elämää. 

Kirkkoherra Jouni Lehikoinen johtaa seurakuntaneuvoston kokousta
Kirkkoherra Jouni Lehikoinen johtaa seurakuntaneuvoston kokousta
seurakuntasihteeri
Martinseurakunta Mikaelinseurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut