Hyppää sisältöön

Samtalsstöd – i glädje, sorg, nöd och vardagslunk

Via samtalsstödet som församlingarna i Åbo och S:t Karins erbjuder hittar du någon som lyssnar och ger dig stöd i olika situationer i livet.

HÄR kan du boka en tid >Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Under samtalen kan du i förtroende tala exempelvis om psykiskt välmående, krafter och ork, upp- och nerförsbackar i parrelationen eller om ensamhet. Vi stöttar dig också i frågor om livets mening eller om andlighet. Eller när du till exempel funderar på dina mål i livet.

Samtalet förs på dina villkor. Det sker alltid mellan fyra ögon och behandlar sådana ämnen som du vill tala om. Du kan ta upp din osäkerhet, dina bekymmer, din rädsla, din glädje och sådant du lärt dig och förstått. Om andliga saker talar vi bara om du så önskar.

Prästerna och diakoniarbetarna i våra församlingar lyssnar och samtalar i förtroende kring olika livssituationer och frågor som upptar dina tankar. De har bred yrkesmässig kompetens inom samtalsstöd och andligt stöd.

Tjänsten är kostnadsfri och inbegriper inga remisser eller diagnoser. Du får alltså komma och prata när du själv tycker att du behöver det. Samtalsstödet fungerar inom Åbos och S:t Karins område.

Prata och lufta tankarna när livet känns tungt.

Samtalsstödet är till för Dig

Mer information om besöket >

// ]]>