Tervetuloa Piikkiön seurakuntaan!

Olet lämpimästi tervetullut mukaan seurakuntamme monipuoliseen toimintaan. Lisätietoa seurakunnastamme ja sen toiminnasta löydät tämän sivun valikosta ja tapahtumakalenterista.

Tervetuloa kirkkoon!

Sunnuntain jumalanpalvelus on aina koko seurakunnan yhteinen kokoontuminen ja juhla, vaikka joskus mukaan onkin kutsuttu erityisesti joitakin ryhmiä. Tarkemmat tiedot messuista löydät tapahtumakalenterista. 

Uudet punaiset kirkkotekstiilit saapuvat!

Tervetuloa 19.5. klo 10 juhlistamaan helluntain messua, jossa otamme käyttöön uudet punaiset kirkkotekstiilit. Näissä tekstiilitaiteilija Helena Vaarin suunnittelemissa ja valmistamissa upeissa tekstiileissä on syvällisiä symboleja, jotka kertovat kristityn matkasta ja Pyhän Hengen läsnäolosta.

Kuvat: Helena Vaari
Punainen kirkkotekstiilisarja Antependiumissa on orapihlajan oksia, piikkejä, lehtiä, kukkia ja punaisia marjoja. Piikit ja punaiset marjat kertovat kristityn tiestä ja marttyyreistä. Valkoiset kukat kukkivat helluntain aikaa. Ne ovat kuin Pyhän Hengen henkäys ja kevään valo. Valkoiset kukat ovat myös lupaus taivaan kodin ikuisesta keväästä. Pyhän Hengen symbolina käytetään usein valkoista kyyhkystä ja punaisia tulenliekkejä. Tässä taiteilija käyttää niiden värisymboleja valkoisten kukkien ja punaisten marjojen muodossa. Pyhäinpäivään voi yhdistää punaisen ja valkoisen. Punainen on rakkaus. Valkoinen on pyhien ja autuaiden väri. Heidän, jotka ovat jo perillä. Tekstiilin muuttolintu on peippo, jonka laulua odotamme keväällä. Puoli kuuta peipposesta. Helluntaina jo varmasti kuulemme peipon laulun. Tekstiilissä se kuuluu nyt aina. Kirkon kolmilehtiristi on antependiumin keskellä. Lukupulpetin liinassa on siemen-risti ja valoisana kimmeltävä vesi, kuin kristallivirta, valon virta. Valkoinen on pyhien ja Pyhän Hengen väri. Pyhä Henki johdattakoon meitä valon tietä.

Punainen liturginen väri symboloi Jumalan rakkautta, tulta ja verta. Uudet tekstiilit tuovat tämän sanoman elävästi esille ja johdattavat meitä valon tiellä.

Messun lopuksi Helena Vaari kertoo tekstiileistä ja esillä ovat kaikki uudet kirkkotekstiilit: valkoinen, vihreä, violetti ja punainen. Nautimme myös kirkkokahvit. Tervetuloa kokemaan uudet kirkkotekstiilit ja niiden kaunis symboliikka!

Kesä lähestyy!

Alla olevalta videolta voit kuunnella kauniin kappaleen Sait multa kukkaset toukokuun.

YouTube-video

Miksi urkuja kutsutaan soitinten kuningattareksi?

Piikkiön kanttori Tiina lasten kanssa urkujen äärellä
Kuva: Timo Jakonen

Tästä ja paljon muusta saat tietää Urkumusiikki.fi-sivustolla, joka esittelee urkujen maailmaa erityisesti lapsille. Lue lisää Piikkiön seurakunnan kanttorin Tiina Ilosen kehittämästä oppimisympäristöstä Lilja-lehden artikkelista. 

Turun-Sanomien artikkelissa "Urut ja urkumusiikki tutuiksi lapsille ja nuorille" Tiina kertoo, kuinka urut voivat herättää ihastusta ja innostusta myös nuorimmissa soittajissamme. Lue juttu täältä.

Tervetuloa taivaalliseen taukopaikkaan

Piikkiön kirkko

Tiekirkko 24.6. - 1.8.2024 maanantaista torstaihin klo 12-18.

Yhteisvastuukeräys käynnissä

koristekuva

Yhteisvastuu auttaa nuoria, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuutensa hyvään elämään Suomessa ja maailmalla. Lue lisää täältä. 

Löydät meidät myös Facebookista ja instagramista

 

Ota yhteyttä