Meillä on ilo ja ylpeys ilmoittaa Henrikinseurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenen Maria Lahtisen valinnasta Kirkolliskokoukseen.

Kirkolliskokous, kirkon “eduskunta”, päättää mm. kirkon opista ja hallinnosta sekä kirkkolain sisällöstä eli se on kirkon ylin päättävä elin. Kirkolliskokoukseen valittiin seuraavalle nelivuotiskaudelle 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa. Arkkihiippakunnasta kirkolliskokoukseen valittiin kahdeksan maallikkoedustajaa ja neljä pappisedustajaa. Onnea kaikille valituille.

Marian sanoin: ”Haluan olla viestin välittäjä molempiin suuntiin, joten kuuntelen mielelläni seurakuntalaisten ajatuksia ja näkemyksiä siitä millaista kirkkoa pitäisi rakentaa. Toivon sitä rakennettavan myös sellaiseksi, että mahdollisimman moni uusikin löytäisi mukaan.”

Mariasta työntekijän sanoin kuultuna: ”Maria on aina rakentava, positiivinen, asiantunteva ja rohkea. Lisäksi on hienoa, että hänellä on aina aikaa hyvän palautteen antamiseen muille ihmisille.”

Henrikinseurakunnan kappalainen Toni Pätsi ja seurakuntaneuvoston jäsen Maria Lahtinen valittiin arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuustoon.

Molemmille lämpimät onnittelut!

Hiippakuntavaltuuston tehtävänä on tukea ja edistää kirkon tehtävän toteutumista hiippakunnassa ja sen seurakunnissa ja seurakuntayhtymissä. Hiippakuntavaltuusto hyväksyy vuosittain hiippakunnan toiminta- ja taloussuunnitelmat sekä talousarvion ja tilinpäätöksen toimintakertomuksineen. Hiippakuntavaltuustoon valittiin 14 maallikkojäsentä ja 7 pappisjäsentä arkkihiippakunnasta.

Suomen ev.lut. kirkon kirkolliskokousedustajien vaali ja hiippakuntavaltuustojen jäsenten vaali toimitettiin 13.2.2024.

Tarvitsemme toisiamme


Otamme helposti ystävyyden ja ystävät itsestäänselvyytenä. Silloin unohdamme, että on monia yksinäisiä, jotka toivovat löytävänsä oman parhaan ystävän. Kuvittele hetken elämää ilman ystäviäsi. Miltä se tuntuu? Tyhjältä? Yksinäiseltä? Ei ole ketään, jonka kanssa jakaa päivän tapahtumia eikä ketään, joka nauraisi niille kanssasi jälkikäteen. Ei ole ketään, jonka kanssa puhua surullisista ja vaikeista asioista. Ei ketään, joka ymmärtää, miltä sinusta tuntuu juuri sillä hetkellä.

Yhteisvastuukeräys on vuosittain toteutettava hyväntekeväisyyskeräys, jossa kerätään rahaa sekä kehitysapuun ulkomaille että vaihtuvalle kohteelle Suomessa. Tänä vuonna 2024 Yhteisvastuun kotimaan osuus menee HelsinkiMission School to Belong - ohjelmalle, jossa autetaan oppilaitoksia vähentämään yksinäisyyttä ja lisäämään yhteisöllisyyttä.

Älä jätä nuorta yksin. Mitä jos tänään päätät että soitat yhdelle tutulle nuorelle. Ja muista, yksinäisyys ei koske ainoastaan nuoria.

Muutosten teologia

Syksyllä 2023 saimme tutustua useaan mielenkiintoiseen luentoon Muutosten teologia -sarjassa. Nyt voit kuunnella tai lukea noiden luentojen aiheesta sivuiltamme. Pääset sivuille klikkaamalla tästä tai alla olevaa kuvaa.

Ukrainan sota ja kansan kärsimykset ovat tuoneet mieleen omat sotamme. Niissäkin koeteltiin kansan selviytymiskykyä, sen resilienssiä. Luentosarjassa ker­rotaan ensin sotiemme aiheuttamista taloudellisista menetyksistä, jotka olivat erityisen suuria I maailmansodan ja vuoden 1918 tapahtumien takia. Sitten kuvataan kotirintaman keinoja, joilla suomalaiset selviytyivät viime sotien aikana ja pystyivät jatkamaan työtään maansa hyväksi. Turkukin selviytyi sotavuosista ja pääsi sodan jälkeen vahvan kehityksen tielle.

Tilaisuudet järjestetään Henrikinkirkossa Peltolantie 2:

ma 26.2. klo 18
Turun teollisuuden nousu sodan kurimuksesta
FL Veikko Laakso, illan puheenjohtajana Ilpo Siro

Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun!

Kirkolla kokoontuu aktiivinen joukko vapaaehtoisia, kerhoja ja piirejä. Katso listasta mikä olisi juuri sinua kiinnostava kerho. Löydät viikkokalenterin täältä.

Uutiskirje

Haluamme pitää sinut ajan tasalla kaikista tuoreimmista tapahtumista, kerhoista ja konserteista! Siksi kutsummekin sinut tilaamaan uutiskirjeemme, joka tarjoaa sinulle joka kuukausi inspiraatiota ja hyödyllistä tietoa suoraan sähköpostiisi.

Rekisteröityminen on helppoa. Klikkaa vain alla olevaa linkkiä ja anna sähköpostiosoitteesi – niin olet mukana vain hyvissä kohtaamisissa.

Tilaa uutiskirje (creamailer.fi)

 

 

Ota yhteyttä

seurakunta- ja viestintäsihteeri
Henrikinseurakunta