Uutislistaukseen

Tuomiokirkon torstain rauhanrukouksessa mukana arkkipiispa – rauhanrukoukset jatkuvat huhtikuulle saakka

Torstai-iltojen rauhanrukoukset Turun tuomiokirkossa ovat Ukrainan sodan aikana koonneet ihmisiä hiljentymään yhdessä, rukoilemaan rauhaa Ukrainaan ja hakemaan lohtua levottomalle mielelle. 

Kynttilöitä Tuomiokirkon kynttelikössä.

Rukoushetken yhteydessä on ollut mahdollisuus sytyttää rauhankynttilä ja laskea se Tuomiokirkon pääalttarille vieville portaille. 

Tulevana torstaina 10.3. Turun tuomiokirkon rauhanrukoukseen johdattelevat arkkipiispa Tapio Luoma ja Turun ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra isä Ion Durac. Rauhanrukous alkaa klo 18.

Rukoushetkeä edeltää Pyhiinvaelluskeskuksen järjestämä Rauhan ja hyvän kävely. Pax et bonum – ’rauhaa ja hyvää’- on vanha pyhiinvaeltajien käyttämä tervehdys, joka on lainattu Franciscus Assisilaiselta. Franciscuksen rukous oli, että hän voisi olla rauhan välikappale maailmassa. Yhteinen yksinkertainen pyhiinvaellus lähtee kävelylle Turun tuomiokirkon edestä klo 17 ja palaa samaan paikkaan viimeistään klo 18. Rauhan ja hyvän kävelyille lähdetään aina torstaisin 14.4. saakka. 

Rauhanrukoukseen Turun tuomiokirkossa hiljennytään myös torstaina 17.3., 24.3., 31.3. ja 7.4. klo 18. Rauhanrukoukset järjestetään yhteistyössä Åbo svenska församlingin kanssa ja ne ovat kaksikielisiä.

Turun tuomiokirkko on avoinna joka päivä klo 9-18. Kirkossa on mahdollisuus keskusteluun papin kanssa joka päivä klo 15-17.

 

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä 9.3.2022
 

9.3.2022 13.29