Uutislistaukseen

Oppilaitospappi Atte Airaksinen Oppilaitospappi Atte Airaksinen on yksi Juttupisteen keskustelijoista. Kuva Jussi Vierimaa.

Kun elämässä tapahtuu liikaa tai liian vähän: Juttupiste

14.2.2022 17.29

Nuorille on luvassa keskusteluapua Turun keskustassa tiistaista 15. helmikuuta lähtien aina toukokuun loppuun saakka. Juttupiste sijaitsee Aureliassa, Aurakatu 18, Turku. 

 

Turun ja Kaarinan seurakunnat haluavat auttaa nuoria pandemia-ajan puristuksessa. Nuoret ovat jo kahden vuoden ajan joutuneet eristäytymään muista ja siirtämään tapaamisia ja harrastuksia. Etäopiskelu on tuonut lukiolaisille ja opiskelijoille yksinäisyyden. Etäelämä ei riitä, kun on nuori. 

Seurakuntayhtymän oppilaitospappi Atte Airaksinen kertoo, että hänen nuorten kanssa käymissään keskusteluissa yleisimpinä teemoina ovat olleet oma jaksaminen ja ihmissuhteet. 
-    Viime aikoina näiden teemojen rinnalle on noussut yksinäisyys, hän kertoo. 

Tiistaista 15.2. lähtien voi tulla keskustelemaan Juttupisteeseen Aureliaan, Aurakatu 18, Turku. Keskustelut käydään suomeksi tiistaisin ja torstaisin klo 14-17. Ruotsinkielinen keskusteluapu alkaa tästä kahden viikon kuluttua, 28. helmikuuta, aina maanantaisin klo 14-16. Keskusteluavun päivystäjät ovat Turun ja Kaarinan seurakunnista ja seurakuntayhtymän yhteisestä diakoniatyöstä ja kasvatustyöstä. 

Suomenkielinen keskusteluapu aloittaa tiistaina 15.2. klo 14. Silloin paikalla on ensimmäisenä päivystävä Kaarinan seurakunta. Kaarinan seurakunnan kirkkoherra ja yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Ville Niittynen on luvannut olla paikalla, samoin kuin kaarinalaisen Vetrospace-yrityksen toimitusjohtaja Jouko Urpolahti. Median edustajat ovat tervetulleita pistäytymään paikalle. 


Keskustelu käydään turvallisesti

Turun ja Kaarinan seurakuntien keskustelupalvelu on suunnattu 16‒30-vuotiaille eikä käyntiin tarvita ajanvarausta. Juttupisteessä ottavat vastaan seurakuntien koulutetut ihmissuhdeammattilaiset: papit, diakoniatyöntekijät ja nuorisotyöntekijät. 

Kahden kesken jutellaan asioista, joista tulija haluaa puhua. Ajanvarausta ei tarvita ja tilanne on turvallinen. Nimiä tai muita henkilötietoja ei kerätä eikä muistiinpanoja tehdä. Seurakuntien työntekijät ovat vaitiolovelvollisia. 

Turvallisuus ulottuu myös terveyteen. Åbo svenska församlingin alakertaan Aureliaan tuodaan kaarinalaisen Vetrospacen tilaratkaisu, joka on äänieristetty ja koronavapaa. Tilan pinnat torjuvat bakteereita ja viruksia. Aureliassa keskusteluun tulija otetaan henkilökohtaisesti vastaan. Katso lisää osoitteessa juttupiste.fi

Juttele kirkossa tai keskusteluavussa

Tiesitkö, että Juttupisteen lisäksi kuka tahansa keskusteluapua tarvitseva voi ottaa yhteyttä suoraan seurakuntien työntekijöihin ja varata ajan? Voit myös soittaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän puhelinvaihteeseen ja varata sitä kautta keskusteluajan papilta. Vaihteen numero on 040 3417 111

Turun tuomiokirkossa on papin päivystys joka päivä, myös viikonloppuisin, klo 15‒17. Tuona aikana voi tulla puhumaan papin kanssa mieltä polttavista asioista. Joka kuukauden 10. päivä klo 15‒17 Tuomiokirkossa päivystävät perheneuvojat ja joka tiistai klo 15‒17 päivystäjä on diakoniatyöntekijä. 

Kaarinan seurakunnassa toimii nettivaraus, jonka kautta voit varata ajan papille. Katso www.kaarinanseurakunta.fi > Sielunhoito

Kirkon keskusteluapu auttaa niin Palvelevan puhelimen kuin chatin kautta. Palveleva puhelin, numero 0400 221 180 on avoinna joka päivä klo 18‒24 (operaattorisi veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaan pvm/mpm). Palveleva chat on avoinna ma-pe klo 12‒20. 
Yhteisvastuukeräyksen tämän vuoden kohteena ovat juuri koronan seurauksista kärsivät nuoret Suomessa ja maailmalla. Teemana on Lahjoita mulle huominen. Jos haluat lahjoittaa keräykseen, katso ohjeet osoitteessa Yhteisvastuu 2022.

 

Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 14.2.2022 / PH