Uutislistaukseen

Itämaan tietäjien juhlapyhä päättää joulun

Loppiaista 6. tammikuuta vietetään Itämaan tietäjien juhlana. Puhutaan myös kolmesta kuninkaasta, jotka tulivat tähden johdattamana osoittamaan kunnioitustaan Jeesus-lapselle. Kirkoissa vietetään loppiaisena jumalanpalveluksia. 

Seimihahmot Maarian pappilan pihapiirissä.

Maarian kirkon vieressä on Maarian pappila, jonka pihapiiristä löytyy seimi ja puutarhasta Itämaan tietäjien polku. Kuva Maarian seurakunta.

Tervetuloa torstaina 6. tammikuuta Turun ja Kaarinan kirkkoihin jumalanpalveluksiin! 

Kirkkoon voi tulla turvallisesti, sillä koronarajoitusten vuoksi kirkkotiloihin otetaan vain viidennes normaalista määrästä. Näin turvavälit on helppo pitää. Myös kasvomaski ja käsidesi suojaavat. 

Sanajumalanpalvelusta vietetään torstaina klo 10 Martinkirkossa, Kaarinan kirkossa ja Piikkiön kirkossa ja klo 12 Varissuon kirkossa. Loppiaisen messua vietetään Tuomiokirkossa klo 10 ja Mikaelinkirkossa klo 11. 

Virtuaalisesti loppiaisen sanajumalanpalvelukseen pääsee mukaan Martinkirkosta. Striimattu jumalanpalvelus alkaa Martinseurakunnan Facebook-sivulla klo 10.

Högmässa med de vackraste julsångerna eli ruotsinkielisiä kauneimpia joululauluja lauletaan Maarian kirkon messussa klo 12 ja suomenkielistä loppiaisen messua taas vietetään Maarian kirkossa klo 17. 

Loppiaisen joululaulukirkko on Henrikinkirkossa torstaina 6.1. klo 18. 

Jos kaipaat vaikka koko perheen ulkoliikuntaa, lähde vielä katsomaan Maarian pappilan seimeä loppiaisena klo 10-18. Maarian pappilan puutarhassa on myös Itämaan tietäjien polku. Lue aiheesta tarkemmin tästä

Myös Hei joulu -lastenmusikaali on vielä katsottavissa loppiaisena 6.1. osoitteessa www.heijoulu.fi
 

Katso kaikki loppiaisen ja viikonlopun tapahtumat tapahtumakalenterista

Hyvää loppiaista!


(Seurakuntayhtymän viestintä 5.1.2022 / PH)

5.1.2022 17.11