Uutislistaukseen

KHO:lta ei valituslupaa Henrikin kirkkoherranvaalista

Korkein hallinto-oikeus ei antanut valituslupaa Turun Henrikinseurakunnan kirkkoherran valinnasta. Kirkkoherran vaali käytiin toukokuussa 2019 ja Henrikinseurakunnan seurakuntaneuvosto valitsi kirkkoherraksi Pauliina Uhinki-Suominen, joka on hoitanut virkaa vt. kirkkoherrana loppuvuodesta 2019 alkaen.

Pauliina Uhinki-Suominen istuu kirkonpenkissä. Kuvaaja Jussi Vierimaa.

Vaalissa toiseksi tullut hakija teki vaalista vuonna 2019 valituksen Turun hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen keväällä 2021. Hallinto-oikeuden päätöksestä haettiin valituslupaa KHO:lta. 

KHO:n mukaan asian saattamiseen korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi ei ole valitusluvan myöntämisen perustetta. Pauliina Uhinki-Suomisen valinta kirkkoherraksi on näin vahvistunut ja tuomiokapituli antaa Uhinki-Suomiselle viranhoitomääräyksen. 

Henrikinseurakunta on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kuudenneksi suurin ja sen alueeseen kuuluvat Luolavuori, Ilpoinen, Ispoinen, Koivula-Harittu, Katariinanlaakso, Petrelius, Vasaramäki ja Lauste. Seurakuntaan kuului vuoden 2020 lopussa 14.442 jäsentä. 

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä 23.12.2021 / MV

23.12.2021 07.20