Uutislistaukseen

Talousarvio niukasti plussalla, Runosmäen monitoimitalo etenee

Seurakuntayhtymän ensi vuoden talousarvio jää niukasti positiiviseksi. Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi vuoden viimeisessä kokouksessaan 15. joulukuuta myös Runosmäen monitoimitalon suunnitelmat ja kustannusarvion. 

Piirroskuva Runosmäen monitoimitalosta.

Havainnekuva tulevasta Runosmäen monitoimitalosta Friskinpolun suunnasta, kuva Konkret.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi keskiviikkona kokouksessaan ensi vuoden talousarvion, joka jää noin 40 000 euroa plussalle. 

Talous- ja kehittämisjohtaja Timo Laakso arvioi ensi vuoden kirkollisverokertymäksi noin 31,5 miljoonaa euroa. Valtion kirkolle antama rahoitus arvioidaan 4,3 miljoonaksi euroksi ja verotuskulut, jotka kirkko maksaa verottajalle, ovat ensi vuonna 564 000 euroa.

Hautaustoimen investoinnit tuleviksi vuosiksi 2022-2026 ovat yhteensä 4,8 miljoonaa euroa. Ensi vuonna näihin sisältyy Turun hautausmaan sosiaalitilojen peruskorjaukset ja Pyhän Ristin kappelin peruskorjaus. 

Seurakuntayhtymän kiinteistöpalveluilla on mittavat investoinnit vuosiksi 2022-2024, yhteensä 39 miljoonaa euroa. Näistä suurin on yllä mainittu Runosmäen monitoimitalo, 8,5 miljoonaa euroa. Toteutuessaan myös Hirvensalon seurakuntakeskus on miltei samansuuruinen hanke. Vuosia kestää myös Turun tuomiokirkon välttämätön peruskorjaus.  

Yhtymän henkilöstökuluiksi vuodelle 2022 arvioidaan 21,8 miljoonaa euroa. Tilikauden tuloksen ennakoidaan jäävän niukasti positiiviseksi. 

Runosmäen hintalappu on 8,5 miljoonaa

Kokouksen esityslistalla oli myös Runosmäen monitoimitalon suunnitelmien ja kustannusarvion hyväksyminen, varojen myöntäminen sekä rakentamisen aloitusluvan antaminen.

Tavoitteena on, että Turun kaupungin kanssa kimpassa tehtävän talon rakentaminen alkaa ensi keväänä ja talo valmistuu helmikuussa 2024. 

Yhteisen kirkkovaltuuston hyväksymä kustannusarvio Maarian seurakunnan käyttöön tulevalle talolle on 8,5 miljoonaa euroa. 

Lämmitysmuodoksi tulee kiinteistöjohtaja Seppo Kosolan mukaan kaukolämpö, joka on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Hanke on tarkoitus rahoittaa seurakuntayhtymän hautainhoitorahaston lainalla. 

Pykälä hyväksyttiin yksimielisesti. 

 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 15.12.2021 / PH)
 

15.12.2021 21.13