Uutislistaukseen

Paikallisekumeeninen foorumi keskustelee ystävyysseurakuntatyöstä

Ystävyysseurakunta – mitä yhteistyö antaa ja ottaa? Paikallisekumeeninen foorumi kokoaa ekumeniasta kiinnostuneen seurakuntaväen tällä kertaa Turkuun lauantaina 20. marraskuuta.

Oikumene-logo

Päivän aikana vaihdetaan kuulumiset kristittyjen yhteisestä toiminnasta seurakunnista eri puolilta Suomea, kuullaan muun muassa asiantuntija-alustuksia ortodoksisesta ja karjalaisesta kulttuurista ja hyviä kokemuksia ekumeenisesta ystävyysseurakuntatoiminnasta luterilaisesta Turun Martinseurakunnasta ja Ilomantsin ortodoksisesta kappeliseurakunnasta.

Päivä alkaa Turun ortodoksisessa seurakunnassa rukoushetkellä ja esittelyllä Pyhän marttyyrikeisarinna Aleksandran kirkossa Kauppatorin laidalla ja kuulumisten vaihdolla ortodoksisessa seurakuntasalissa sekä jatkuu iltapäivän puolella Mikaelin seurakuntakodilla, jossa muun muassa käydään paneelikeskustelua ystävyysseurakuntatyöstä. Turun Martinseurakunta ja Ilomantsin  ortodoksinen kappeliseurakunta jakavat kokemuksiaan. Iltapäivällä perehdytään myös ikoninäyttelyyn, ortodoksiseen musiikkiin sekä karjalaiseen ruokakulttuuriin. 

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan 15.11. mennessä osoitteessa https://www.ekumenia.fi/tulossa/paikallisekumeeninen_foorumi_turussa_marraskuussa/. Sivuilla on myös päivän tarkempi ohjelma. 

(Seurakuntayhtymän viestintä 10.11.2021 / MV)

 

Wed Nov 10 16:32:00 EET 2021