Uutislistaukseen

Turun päivänä pyhiinvaellusta ja kirkon juhlaa

Seurakuntien monipuolinen ohjelma Turun päivänä sunnuntaina 19.9.2021 tarjoaa niin pyhiinvaelluksia kuin hienoja hetkiä juhlamessuissa, lähimatkailua nojatuolissa ja konsertteja. Tutustu Turun päivän tapahtumakoosteeseen.

Mikaelinkirkko

Kirkolta kirkolle pyhiinvaeltaen - tarjolla kolme erilaista reittiä klo 9-16

Tuomiokirkkoseurakunta, Katariinanseurakunta ja Maarian seurakunta yhteistyössä pyhiinvaellushankkeen kanssa kutsuvat turkulaiset mukaan pyhiinvaellukselle yksin, yhdessä kaverin tai koko perheen kanssa. Valittavana on kolme eri mittaista reittiä: 8 km Helenan polku, 35 km Pietarin polku tai 61km Maria polku. Reitit kulkevat Tuomiokirkon, Pyhän Katariinan kirkon, Maarian kirkon, Liedon kirkon ja Piikkiön kirkon välillä. Jokaiselta kirkolta saat passiin leiman ja täyden passin täytettyäsi saat pyhiinvaellusmerkin.

Lue lisää: Turun päivän pyhiinvaellus kirkolta kirkolle

Turun päivän juhlamessu Turun tuomiokirkossa klo 10

Tuomiokirkossa vietetään Turun päivän juhlamessua, jossa saarnaa piispa (em.) Kaarlo Kalliala. Hänen kanssaan messua ovat toteuttamassa Antti Kirkkola, Mika Mäntyranta, Sofia Flinck ja Pete Hokkanen. Musiikista vastaavat Jukka Pietilä ja Arttu Selonen. Messuun voi osallistua myös Virtuaalikirkon välityksellä osoitteessa virtuaalikirkko.fi

Lue lisää: Jumalanpalvelus Turun tuomiokirkossa 

Domcafé avoinna klo 12-16

Turun tuomiokirkkoseurakunnan tunnelmallinen lähetyskahvila Domcafé sijaitsee ehkä Suomen vanhimmassa kahvilatilassa, Turun tuomiokirkon kivijalassa.

Juhlamessu – Mikaelinseurakunta 100 vuotta Mikaelinkirkossa, Puistokatu 16, klo 11

Mikaelinseurakunta juhlii sekä 100 vuotta täyttävää seurakuntaa että 60 vuotta täyttävää kirkkoherra Jouni Lehikoista. Juhlamessussa liturgina palvelee kirkkoherra, rovasti Jouni Lehikoinen ja saarnaa arkkipiispa Tapio Luoma. Tekstinlukijoina ovat ministeri Annika Saarikko ja kansanedustaja Ilkka Kanerva. Musiikista vastaavat urkurina Marko Hakanpää ja kanttorina Silvia Koski. Silvia Koski johtaa myös Aboa Gospel-kuoroa.

Juhlamessun jälkeen julkaistaan Mikaelinseurakunnan 100-vuotisjuhlakirja klo 12.30. Mukana kirjoittajat Roope Lipasti ja Rauno Lahtinen. Sitten käydään juhlakahveille kirkolla ja valitaan Mikael100-juhlaleivos noin klo 13 alkaen. Tuomaristossa ovat Tapio Luoma, Minna Arve, Jaana Vuorenpää ja Jouni Lehikoinen.

Kirkkovuoden pyhä on 17. sunnuntai helluntaista aiheenaan "Jeesus antaa elämän". 

Lue lisää: Juhlamessu - Mikaelinseurakunta 100 vuotta

Lähde lähelle – Nojatuolimatkailua  Turun tuomiokirkkoseurakunnan juhlasalissa, Eerikinkatu 3, klo 18

Lähde lähelle – luontokohteita Turussa ja lähiympäristössä -lähimatkailuillassa matkaoppaina Ann-Mari Rannikko ja Ari Karhilahti. Juontajana toimii Pertti Pussinen. Turun tuomiokirkkoseurakunnan nojatuolimatka on kaikille Turun lähiympäristöstä kiinnostuneille. 

Sunnuntain 19.9. muita tapahtumia Turussa: 

  • Messut kirkoissa: Pyhän Katariinan kirkko, Martinkirkko, Maarian kirkko klo 10, Henrikinkirkko ja Kärsämäen kappeli klo 11, Högmässa i Domkyrkan kl. 12.
  • Juhlakonsertti Mikaelinkirkossa klo 17. Konsertissa esiintyvät Ilta, Joel Hallikainen, Jippu, Marko Hakanpää, Silvia Koski, Aboa Gospel -kuoro Silvian johdolla sekä Stand up koomikko Mikko Vaismaa. Konsertin yhteydessä on mahdollisuus muistaa 60 vuotta täyttävää kirkkoherra Jouni Lehikoista kolehdilla Mikaelin ystävien työhön.
  • Varissuon kirkon ja seurakuntakeskuksen 40-vuotisjuhlakonserttisarjan konsertti "Vapautta haluan hengittää", Kalle Virta, baritoni, Jussi Tiainen, piano, Varissuon kirkossa klo 18.
  • Kolmatta kertaa järjestetty Agricola-kävely lukutaidon puolesta päättyy Turun tuomiokirkossa klo 18 alkavaan kaikille avoimeen hetkipalvelukseen, jossa puhuu piispa Mari Leppänen. Viimeinen osuus taivalletaan Paimiosta Turkuun. Agricola-kävely kulkee reformaattorin ja suomen kirjakielen isän Mikael Agricolan synnyinpitäjästä Pernajasta Turkuun, jossa Agricola toimi piispana.

Turun päivän koko ohjelma löytyy osoitteesta turku.fi/turun-paivan-ohjelma

(Seurakuntayhtymän viestintä 15.9.2021 / MV - lisätty Agricola-kävely 17.9.2021)

Wed Sep 15 13:44:00 EEST 2021