Uutislistaukseen

Värikäs TAizén tunnus. Taizén tunnus viittaa ristiin ja kyyhkyseen.

Taizé Camp - kesäleiri nuorille aikuisille elokuun lopussa  

8.7.2021 14.46

Turun alueen luterilaiset seurakunnat järjestävät lähialueen nuorille ja nuorille aikuisille leirin elokuun viimeisenä viikonloppuna 27.-29.8.2021. Ilmoittaudu pian ja lähde mukaan!

Leiri kokoaa 15−29-vuotiaita toivon hengessä. Leiri alkaa rukoushetkellä Turun tuomiokirkossa ja päättyy ehtoollisjumalanpalvelukseen Martinkirkossa. Väliin mahtuu ruokailujen ja rukoushetkien rytmittämää ohjelmaa. Leirillä saunotaan, melotaan, tehdään taidetta, nautitaan luonnosta, tutustutaan uusiin ihmisiin ja käydään keskusteluja.  

Edullinen leiri Rymättylässä

Leiri toteutetaan Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Kunstenniemen leirikeskuksessa. Leirin järjestelyissä auttavat yhteyshenkilöt eri kirkkokunnista. Leirikeskuksesta voi löytää lisätietoja www.kunstenniemi.fi

Leirin hinta on 20 euroa. Se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä osoitteessa taizeturku2021.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä saa valita, haluaako majoittua teltassa vai sisätiloissa. Mukaan voi tulla itsekseen tai pienen tutun porukan kanssa. Leirillä on mahdollisuuksia tutustua erilaisista taustoista tuleviin ihmisiin. Runsas yhteinen ohjelma varmistaa, että kukaan ei jää yksin. 

Viikonlopuksi nuoret ja nuoret aikuiset kokoontuvat tapaamaan toisiaan ja luomaan toivoa. Toivoa on työpajoissa ja yhdessä tekemisessä, rukoushetkien hiljaisuudessa ja rukouksissa, yhdessä syömisessä, pelaamisessa ja laulamisessa.

Ekumenian hengessä

Taizé on ekumeeninen ranskalainen luostariyhteisö, joka on avoin erityisesti nuorille vierailijoille. Taizén luostarialueelle kokoontuu kesäisin tuhansia nuoria viikoittain tapaamaan toisiaan ja viettämään aikaa yhdessä. Taizé järjestää vuosittain ympäri maailmaa tapahtumia, jossa nuoret voivat kohdata toisiaan uskon ja luottamuksen hengessä. 

Tapahtuman hinta, 20 euroa, sisältää ohjelman, ruuat ja majoituksen sisätiloissa tai teltassa. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi auttamaan tapahtuman järjestelyissä. 

Tapahtuma piti järjestää vuosi sitten, mutta koronapandemian vuoksi se siirtyi vuodella eteenpäin. Tapahtumien yleisömäärien rajoitusten vuoksi kaupunkitapahtuma on muutettu pieneksi lähialueiden toivon etsijöiden leiriksi. Leirille otetaan osallistujia ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautuminen 18.7. asti Lyytissä: https://www.lyyti.in/taizecamp2021
Vapaaehtoiseksi ilmoittautuminen Lyytissä: https://www.lyyti.in/taizevapaaehtoinen2021

Katso lisää: Taizé Turku 2021 - Turun ja Kaarinan seurakunnat (turunseurakunnat.fi)
                   TaizeTurku2021 (@taizeturku2021) • Instagram-kuvat ja -videot

Kysy lisää: 
Martinseurakunnan nuorisotyönohjaaja Jenni Haltia, p. 040 3417 426 ja Tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Sinikka Pietilä, p. 040 3417 591.