Uutislistaukseen

10 hengen rajoitus toukokuun loppuun saakka

Seurakuntien toiminnassa sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa on tällä hetkellä voimassa enintään 10 osallistujan kokoontumisrajoitus. Alle 20-vuotiaille voidaan järjestää kokoavaa toimintaa.

Kokoontumisrajoitus on voimassa 31.5. saakka. 

Alle 20-vuotiaiden kokoavan toiminnan ryhmäkokoihin ei ole tiukkoja rajoituksia, mutta ryhmät pyritään pitämään mahdollisimman pieninä ja ryhmissä huolehditaan turvaväleistä ja hygieniasta. Nuorisotiloja voidaan pitää avoinna. Rippikoulujen leirijaksot pyritään pitämään suunnitellusti. 

Iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kuntien perusopetuksen ohjeiden mukaisesti. 

Yli 20-vuotiaiden kokoontumiset järjestetään ensisijaisesti ulkotiloissa enintään 10 hengen ryhmissä. 

Jumalanpalvelukset järjestetään toistaiseksi enintään 10 hengen seurakunnan läsnäollessa. Jumalanpalveluksia lähetetään verkkolähetyksinä Virtuaalikirkossa virtuaalikirkko.fi, seurakuntien Facebook- tai Youtube-kanavilla tai seurakuntien verkkosivuilla. 

Kirkollisiin toimituksiin - hautaansiunaamisiin, vihkimisiin, kasteisiin - voi osallistua toistaiseksi enintään 10 henkilöä papin, suntion ja kanttorin lisäksi. Kaikkein läheisimpien osallistuminen pyritään kuitenkin tekemään mahdolliseksi - tästä voi keskustella papin kanssa. Kesän kirkollisten toimitusten henkilömääristä ei vielä tiedetä. 

Kesäkuun kokoontumisrajoituksista tulee tietoa toukokuun aikana.

Usea kirkko on avoinna hiljentymistä varten. Kirkkojen aukioloista tarkemmin tällä sivulla: Kirkkojen aukioloajat

(Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä 17.5.2021 / MV)

 

17.5.2021 10.38