Uutislistaukseen

Laura Maria Latikasta Maarian uusi kirkkoherra

Maarian seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi valittiin tiistaina Laura Maria Latikka, 51 vuotta. Hän siirtyy Turkuun Vantaan Rekolan seurakunnan kirkkoherran tehtävästä.

Kirkkoherra Latikka, Maarian kirkon alttarikaappi

Uusi kirkkoherra Laura Maria Latikka aloittaa virassaan syksyllä. Kuva Eeva-Kaisa Ahlamo/Maarian seurakunta

Valinnan teki äänestyksen jälkeen Maarian seurakunnan seurakuntaneuvosto kokouksessaan 27. huhtikuuta. Vaalissa Laura Maria Latikka sai 12 ääntä, Pöytyän seurakunnan vs. kirkkoherra Irina Kaukinen kolme ääntä ja Perniön seurakunnan aluekappalainen Johannes Alaranta kaksi ääntä. Vaali ratkesi näin ensimmäisellä kierroksella. 

Välillisessä vaalissa oli kahdeksan hakijaa. Turun arkkihiippakunta haastatteli kaikki ehdokkaat ja antoi hakijoista lausuntonsa. Myös seurakuntaneuvosto haastatteli hakijat, jonka jälkeen muutama heistä kävi läpi soveltuvuustestit. Heistä tehtiin myös haastattelut ja esittelyvideot seurakunnan nettisivuille. 

Latikka on toiminut Rekolan seurakunnan kirkkoherrana seitsemän vuotta ja sitä ennen kappalaisena Hyvinkään seurakunnassa. Hänet vihittiin papiksi vuonna 1997. Laura Maria Latikka, o.s. Raitis, on kotoisin Turusta. 

- Haluan isompaan seurakuntaan, kertoo tuore kirkkoherra esittelyvideolla. 
- Uskon, että nykyiseen seurakuntaani verrattuna isolla seurakunnalla on enemmän mahdollisuuksia toimia nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Minulla on Vantaalta hyvä kokemus seurakuntayhtymästä, jossa tehdään vahvasti yhdessä työtä kaupunkilaisten hyväksi. Yhtymään kuuluvan kaupunkiseurakunnan monet yhteistyömahdollisuudet kiinnostavat minua. Maarian seurakunta on sukuni tarinassa aivan erityinen, joten avoin virka herätti heti mielenkiintoni. 
Hengellisen perintönsä Latikka kertoo olevan muun muassa herännäisyydessä, hiljaisuuden liikkeessä ja ekumeniassa. 

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kymmenestä kirkkoherrasta kuusi on nyt naisia. Latikka siirtyy uuteen virkaansa syksyllä. 

Maarian seurakunta on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän suurin seurakunta. Seurakunnassa on 26 204 jäsentä (31.12.2020) ja 32 työntekijää. Seurakuntaan kuuluvat seuraavat alueet: Pohjola, Mälikkälä, Kastu, Vätti, Teräsrautela, Runosmäki, osa Kuninkojaa, Raunistula, Kärsämäki, Räntämäki, Halinen, Metsämäki, Urusvuori, Oriketo, Saramäki, Moisio, Yli-Maaria ja Jäkärlä. 

Seurakunnan edellinen kirkkoherra Katri Rinne piti jäähyväissaarnansa maaliskuussa, on lomalla ja jää eläkkeelle kesäkuussa.  

 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 27.4.2021 / PH)

27.4.2021 20.27