Uutislistaukseen

Kerrostalo, Eerikinkatu, Turku, kesä Eerikinkatu 3:ssa sijaitsevassa seurakuntien toimitalossa on tehty ilmanvaihtoremonttia. Kuva Katri Saarela.

Kirkkoneuvosto ei lähtisi mukaan Ratapihahankkeeseen

8.4.2021 20.53

Kirkkoneuvosto päätti esittää 22. huhtikuuta kokoontuvalle kirkkovaltuustolle, että Ratapihahankkeeseen ei tässä vaiheessa mentäisi mukaan. Samalla esitetään lisämäärärahaa Eerikinkadun toimitalon ilmanvaihtoremonttiin. 

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että valtuusto myöntäisi lisämäärärahan Eerikinkadun toimitalon ilmanvaihdon peruskorjaukseen. Remontin kustannukset nousivat siksi, että vanhassa rakennuksessa jouduttiin suorittamaan asbestipurkua ja ilmanvaihtokanavat päätettiin uusia kokonaan. 

Seurakuntien toimitalosta on koronan vuoksi oltu etätöissä. Kuitenkin Turun alueellinen keskusrekisteri palvelee arkisin Eerikinkatu 3:n 1. kerroksessa klo 9-14. Sisään voidaan ottaa kolme henkilöä kerrallaan turvatoimin eli käyttämällä kasvomaskeja ja käsidesiä ja pitämällä turvavälit. Näiden tilojen ilmanvaihtoremontti tehtiin jo viime vuoden keväällä. 

Nyt asbesti- ja haitta-ainekartoitukset sekä asbestipurut on toimitalossa pääosin tehty ja suurin osa uusista ilmanvaihtokanavista on kiinteistöpalvelujen mukaan asennettu. Rakennusaputyöt, alakattotyöt ja sähkötyöt ovat kesken, mutta ne valmistuvat vapun jälkeen. Koko urakka on valmis touko-kesäkuun vaihteessa. Kesällä tehdään vielä juhlasalin, ruokasalin ja keittiön sekä autotallin kanavien puhdistus ja säätö. Lisämäärärahaa anotaan kirkkovaltuustolta 350.000 euroa. Koko urakan hinnaksi tulee 497.000 euroa. 

Kirkkoneuvosto päätti seurakuntien ja yhtymän yksiköiden lausuntokierroksen jälkeen esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että ns. Ratapihahankkeeseen ei tässä vaiheessa mennä mukaan. Sinne oli suunniteltu seurakuntatiloja ja kappelia. Lausunnoissa hanketta pidettiin kalliina samalla, kun seurakuntayhtymän tavoitteena on vähentää toimitiloja. 

Kirkkoneuvoston jäsen Ulla-Maija Vierimaa teki torstain kokouksessa esityksen, että asiaa harkittaisiin myöhemmin, kun Turun kaupunki on sitoutunut lähtemään mukaan hankkeeseen. Pohjaesitys kuitenkin voitti äänin 7-4. Kirkkovaltuusto muodostaa kantansa 22. huhtikuuta. 

Samassa kirkkoneuvoston kokouksessa päätettiin kilpailuttaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän varainhoito. Kirkkoneuvosto oli koolla torstaina 8. huhtikuuta. 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 8.4.2021 / PH)