Uutislistaukseen

Kuva on meditaatiovideosta ja siinä on puun oksia ja Tuomiokirkon seinää.

Pieni polku hiljaisuuteen avautuu meditaatiohetkistä verkossa

30.3.2021 12.10

Puu noudattaa sisäistä rytmiään. Ihminenkin tarvitsee lepokautensa. Turun tuomiokirkon vieressä kasvavan saarnin juurelta löytyy siemenen voima ja kasvun salaisuus. Meditaatio siemenen voimasta on ensimmäinen neljän verkkomeditaation sarjasta Pieni polku hiljaisuuteen, jonka on julkaissut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän retriittityö. 

 Verkkomeditaatiovideot, jotka ovat kestoltaan 4-5 minuuttia, ovat kutsuja hiljaisuuteen, alkuja ja polun päitä rauhoittumiseen ja keskittymiseen levottoman ja epävarman elämän keskellä. 

”Vuosi poikkeusoloissa on tehnyt vetäytymisestä jokapäiväistä. Jospa hiljaisuudesta näin avautuisi myös sen myönteinen puoli! Hiljaisuus voi yllättää tavalla, jota ei etukäteen voi arvata”, sanoo verkkomeditaatioiden käsikirjoittaja, retriittipappi Päivi Vuorilehto. 

”Meditaatiolla on juurensa myös syvällä kristittyjen omassa perinteessä. Kun pintakohu rauhoittuu, nousevat oleelliset asiat esiin, se mikä tuntuu tärkeätä ja oikealta. Syntyy halu toimia omia arvoja kuunnellen. Tulee tilaa ottaa vastaan Taivaan lahjoja, kun mieli ei ole täynnä kaikkea muuta.”

Neljä pientä polkua hiljaisuuteen on julkaistu Youtubessa ja löytyvät osoitteesta www.turunseurakunnat.fi/retriititLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai Youtubesta Turun ev.lut.seurakunnat. Niitä julkaistaan myös Kirkko Turussa ja Kaarinassa -somessa neljänä lauantaina hiljaisesta lauantaista alkaen. Videot on ohjannut ja kuvannut Simo Ahtee.

Pieni polku hiljaisuuteen -sarja on seurakuntien retriittityön koronakevään toimintaa. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän retriitit on rajoitusten vuoksi jouduttu perumaan kevään ajalta. 

Koronakeväänä kaipaus jakaa hiljaisuutta on kasvanut. Retriittityössä toivotaankin, että rajoitustoimet sallisivat kokoontumisen retriittiin jo kesällä. Kesän retriitteihin voi siis ilmoittautua ja syyskauden retriitit tulevat nettiin pääsiäisen jälkeen.

(Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä 30.3.2021 / MV)