Uutislistaukseen

Kuvassa kooste somessa esiintyvistä henkilöistä, jotka puhuvat tai laulavat.

Arkkihiippakunnan tunnustuspalkinto Katariinanseurakunnan sometyölle

15.3.2021 10.22

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on päättänyt jakaa tänä vuonna 10. kerran jaettavan Arkkipooki-tunnustuksen Turun Katariinanseurakunnan sometyölle. Arkkipooki jaetaan tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, arkkihiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi. 

Turun Katariinanseurakunta käynnisti koronapandemian alettua ripeästi monipuolista toimintaa sosiaalisessa mediassa. Erityisen merkittäväksi osoittautui säännöllinen sometoiminta, kuten maaliskuusta 2020 alkaen lähetetyt iltavirsilähetykset ja päiväkahvit. Iltavirsiä on laulettu somessa joka ilta klo 21 maaliskuusta 2020 alkaen ja ne jatkuvat edelleen.

Turun Katariinanseurakunnan sometoiminnasta on välittynyt kotoinen ja rohkaiseva vire. Seuraajia on myös osallistettu mukaan toimintaan. Seuraajien välille on syntynyt kanssakäymistä ja yhteyden tuntua etäisyyksistä huolimatta. Toiminta on saavuttanut ihmisiä laajasti myös oman alueen ulkopuolella. 

Kuten eräs hakemuksen jättänyt kirjoittaa: ”Mitään niin lämminhenkistä, iloista ja ystävällistä seurakunnan kohtaamista en ole aikoihin kokenut. Iloiset laulajat lyhyen sanan kera tulevat luo ilta illan perään innostuneina ja toivoa tuovina. On niin ihanaa, kun omaehtoisessa karanteenissa olemaan joutuvalle yksinäiselle toinen ihminen toivottaa hyvää yötä.”

Palkinto luovutetaan maanantaina 15.3. klo 18 Turun Katariinanseurakunnan Facebook-kanavalla osoitteessa www.facebook.com/katariinanseurakunta. Palkinnon luovuttaa piispa Mari Leppänen. 
 

(Turun arkkihiippakunta 15.3.2021)