Uutislistaukseen

Kevään peruskoulutus esittelee seurakuntien vapaaehtoistyötä korona-aikana

Vapaaehtoistyön peruskurssilla tutustutaan Turun ja Kaarinan seurakuntien auttamistyöhön. Yhteisen diakonia- ja sielunhoitotyön järjestämään etäkoulutukseen on mahdollista ilmoittautua 19.2. mennessä. 

Lähikuva valkoisesta koriste-enkelistä.

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä? Vapaaehtoistyön peruskurssi pidetään etänä 9. ja 16. maaliskuuta. Kuva: Timo Jakonen

Alueen seurakunnat tarjoavat monenlaisia vapaaehtoistehtäviä ja ajankohtaisia tapoja auttaa. Maaliskuussa pidettävä vapaaehtoistyön peruskurssi johdattaa vapaaehtoistoimintaan ja sen periaatteisiin. Kurssilla saa tietoa diakoniatyöstä, vuorovaikutustilanteista sekä esimerkiksi siitä, miten omasta jaksamisestaan voi huolehtia vapaaehtoisena. 

Koulutus järjestetään 9.3. ja 16.3. kello 16.45–19.30 verkon välityksellä. Ilmoittautua voi perjantaihin 19.2. mennessä verkkolomakkeella tai numeroon 040 341 7207.  Kurssilaisille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet ilmoittautumisen päätyttyä. 

Lisätietoja kurssista antavat vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä Ulla Mäenpääulla.maenpaa@evl.fi, 040 341 7218 ja vanhustyön toiminnanohjaaja Tuija Suominentuija.k.suominen@evl.fi, 040 341 7551. 

Poikkeusaika toi uusia vapaaehtoistyön muotoja 

Vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Mia Lehtosen mukaan vapaaehtoistyötä on tarjolla korona-ajasta huolimatta, joskin osa tehtävistä on muuttanut muotoaan. 

– Esimerkiksi vanhusten ystävätoiminnassa ei tehdä tällä hetkellä tapaamiskäyntejä, vaan vapaaehtoinen tuo iloa ja virkistystä vanhuksen arkeen puhelinsoittojen kautta. Näinä poikkeuksellisina aikoina vapaaehtoisten apu on yhä tärkeämpää.

Myös Turun kaupungin ja Suomen Punaisen Ristin kanssa järjestettävässä niin sanotussa Soittorinki-toiminnassa yhteyttä pidetään pääsääntöisesti puhelimitse, nimensä mukaisesti. Toimintaan kaivataan lisää erityisesti sellaisia henkilöitä, jotka taitavat digilaitteiden käytön. Soittoringissä vapaaehtoinen soittaa vanhukselle sovittuna aikana ja pitää hänelle seuraa.

Lehtosen mukaan erityistä tarvetta on lisäksi vaate- ja kodintarvikeapua tarjoavassa Karderoopissa sekä seurakuntayhtymän vammais- ja kehitysvammaistyössä. 

– Karderoopissa kaivataan apukäsiä esimerkiksi pyykkihuollossa ja lahjoitusten lajittelussa. Vammaistyössä vapaaehtoisia toivotaan muun muassa Lilja-lehden lukijoiksi sekä ihan ystäviksi. 

– Vuoden vaihteessa etsittiin uusia raha-asiainneuvojia eli Raharenkejä, joita koulutetaan parhaillaan. Raharengit antavat neuvoja ja tukea talousasioiden kanssa kamppaileville. Korona on lisännyt talousongelmia esimerkiksi lomautusten myötä, Lehtonen kertoo.

Lue lisää: 

 

(Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä 27.1.2021 / AR)

27.1.2021 09.52