Uutislistaukseen

Kolikoita avoimella kämmenellä.

Vapaaehtoisia Raharenkejä haetaan neuvomaan raha-asioissa

8.1.2021 13.57

Oletko työskennellyt sosiaalitoimessa, pankissa, velkaneuvonnassa, edunvalvonnassa, Kelassa, talousalalla tai juridiikan parissa? Haluaisitko tiedoillasi ja kokemuksellasi auttaa heitä, joiden on syystä tai toisesta vaikeaa hallita raha-asioitaan? Oletko empaattinen ja tulet hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa?

Vapaaehtoinen Raharenki neuvoo ja opastaa kertaluontoisesti arjen raha-asioiden hoidossa. Raha-asiainneuvonnan asiakkaaksi voi tulla esimerkiksi itsenäistyvä nuori, leskeyden tai eron jälkeen raha-asioiden hoitoa opetteleva, maksukyvyn rajoilla kamppaileva tai muuten oman talouden hallinnassa vinkkejä kaipaava.

Vaitiolovelvollinen Raharenki käy yhdessä asiakkaan kanssa läpi tämän taloustilannetta 2-3 tapaamisessa ja antaa parhaan neuvonsa mitä seuraavaksi kannattaisi tehdä. Neuvo voi olla erääntyvien maksujen uudelleenjärjestely, tukien hakeminen, verkkopankin käytön opetteleminen, budjetin tekeminen, luottokortin jäädyttäminen tai vaikka velkaneuvontaan hakeutuminen. 

Vapaaehtoisilla Raharengeillä on nykyisellään kaikkiaan kolmisenkymmentä asiakasta vuodessa. Koronatilanteen vuoksi apua kyselevien määrä on kasvanut ja uusia Raharenkejä tarvitaan mukaan vapaaehtoistoimintaan. 

Uusien Raharenkien koulutus alkaa torstaina 21. tammikuuta ja koulutus toteutetaan Teams-etäyhteydellä arki-iltoina helmi-maaliskuussa. Ilmoittautuminen www.lyyti.fi/reg/raharengiksi2021

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Takuusäätiön, Turun kaupungin talous- ja velkaneuvonnan, Ulosottoviraston ja Kelan kanssa. Kaikki vapaaehtoiset haastatellaan ennen vapaaehtoistyön aloittamista. Raharengit saavat vapaaehtoistehtävään perehdytyksen ja säännöllisen työnohjauksen sekä tukea mahdollisissa ongelmatilanteissa. 


Lisätietoja voi kysellä vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja Mia Lehtoselta mia.lehtonen@evl.fi tai 040 3417238.

Kirkko Turussa ja Kaarinassa, viestintä 8.1.2021 / MV