Uutislistaukseen

Mari Leppänen, Turun piispa Mari Leppänen, kuva Kirkon kuvapankki / Antti Partanen, Kaftor Oy

Mari Leppänen valittiin Turun piispaksi

3.12.2020 14.54

Teologian maisteri, filosofian maisteri Mari Leppänen on uusi Turun arkkihiippakunnan piispa. Hyvänä kakkosena vaalissa oli Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen. Vaali käytiin torstaina. 

Alustavan ääntenlaskennan mukaan Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaani, TM, FM Mari Leppänen (s. 1978) sai 54,6 prosenttia annetuista äänistä Turun arkkihiippakunnan piispan vaalin toisella kierroksella ja tuli valituksi Turun arkkihiippakunnan seuraavaksi piispaksi.

Piispan vaalin alustavassa tuloslaskennassa äänimäärät jakautuivat Mari Leppäsen ja Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra, TM, rovasti Jouni Lehikoisen (s. 1961) kesken seuraavasti: Mari Leppänen sai yhteensä 565 ääntä ja Jouni Lehikoinen 467 ääntä (45,1 %). Vaalin äänestysprosentti oli 86,8.

Mari Leppänen vihittiin papiksi vuonna 2012. Hän on työskennellyt Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin hiippakuntadekaanina vuodesta 2019. Aiemmin hän on toiminut muun muassa piispan erityisavustajana, seurakuntaavaalien projektipäällikkönä Kirkkohallituksessa sekä pappina Liedon seurakunnassa.

Vaalin äänestäjämäärä oli toisella kierroksella 1194. Äänioikeutettuja ovat kaikki arkkihiippakunnan papit ja lehtorit sekä heidän lukumääräänsä vastaava määrä maallikkovalitsijoita.

 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 3.12.2020 / Turun arkkihiippakunta