Uutislistaukseen

Mikaelinkirkon ovet auki.

Koronarajoitusten vaikutus Mikaelinseurakunnan toimintaan (päiv. 30.9.2021)

2.12.2020 12.52

Varsinais-Suomen AVI on ohjeistanut, että kaikki henkilörajoitukset poistuvat 27.8. alkaen. THL on antanut tänään 30.9.2021 uuden maskisuosituksen.

THL on antanut tänään 30.9.2021 uuden maskisuosituksen. Maskien käyttö muuttuu oman harkinnan varaiseksi. Maskin käyttöä suositellaan erityisesti rokottamattomille henkilöille. Maskin käyttöä suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Voimassa on tartuntatautilain § 58 c pykälä (31.12.2021 saakka). Se velvoittaa myös seurakuntia järjestämään toimintansa siten, että 1) osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen, 2) osallistujille annetaan ohjeet tartuntojen leviämistä estävistä toimista ja 3) tilojen pinnat puhdistetaan tehostetusti. Lisäksi asiakkaiden ja osallistujien oleskelu tiloissa tulee järjestää sillä tavoin väljästi kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista.

Jumalanpalveluksissa, joissa on paljon väkeä, ja muissa suurissa tilaisuuksissa maskien käyttö on suositeltavaa.

Kaikki henkilömääriä tai turvavälejä koskevat metrimääräiset rajoitukset on purettu jo aiemmin. Esteitä seurakuntien työntekijöiden osallistumiselle esimerkiksi muistotilaisuuksiin, kotikasteisiin tai muille kotikäynneille ei ole.

Turun Mikaelinseurakunta 30.9.2021 / Timo Hanttu