Uutislistaukseen

Murtuma-tilaisuuden mainosbanneri, jossa keskustelijoiden kuvat.

Murtuma-keskustelusarjassa etsitään Suomen suuntaa poikkeuksellisena korona-aikana

21.8.2020 19.24

Ensimmäinen yhteiskunnallinen Murtuma-keskustelu käydään Turun tuomiokirkossa maanantaina 24. elokuuta. Tilaisuutta voi seurata ainoastaan verkossa. Keskustelu on katsottavissa myöhemmin tallenteena. 

Suomi ja maailma ovat pandemian keskellä murroskohdassa. Mikä muuttuu, mikä murtuu ja mihin jatkamme tästä? Miten rakentaa yhteiskuntaa ja tulevaisuutta toivon näkökulmasta?

– Pandemia on pysäyttänyt niin yhteiskuntia, yhteisöjä kuin yksityisiä ihmisiäkin miettimään elämää tässä hetkessä ja tulevaisuudessa. Suuri muutoskohta on myös murroskohta. Silloin on aiheellista puhua sellaisista teemoista kuin haavoittuvuus ja merkityksellisyys, ja tällaiseen keskusteluun myös kirkko haluaa kutsua, kertoo keskustelun järjestäjä, asiantuntija Stiven Naatus

Sarjan avauskeskustelu pidetään Turun tuomiokirkossa maanantaina 24.8. klo 13–15. Tilaisuuteen voi osallistua vain etänä: Kirkon YouTube-kanavalla ja Kirkko Suomessa -Facebook-sivulla. Tilaisuus järjestetään arkkipiispa Tapio Luoman kutsumana.

Yhteiskunnan tulevaisuuden suunnasta ja hyvästä elämästä ovat keskustelemassa toimittaja, ohjaaja Ina Mikkola, kirjailija, rap-artisti Karri Miettinen eli Paleface, tietokirjailija ja viestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo, näyttelijä ja kirjailija Jani Toivola sekä tulevaisuudentutkija, Demos Helsingin perustaja Aleksi Neuvonen. Keskustelussa pureudutaan haavoittuvuuteen, merkityksellisyyteen ja henkisyyden tarpeeseen.

Tavoitteena on jatkaa Murtuma-keskustelujen sarjaa, jossa etsitään Suomen suuntaa poikkeuksellisen ajan keskellä. Lue lisää: www.evl.fi/murtuma

(Kirkon viestintä ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 21.8.2020 / AR)