Uutislistaukseen

Kasvomaskeja vähävaraisille

Turun kaupunki aloittaa korona-ajan kasvomaskien jakamisen vähävaraisille turkulaisille seurakuntayhtymän diakoniatyön ja järjestöjen kautta. Maskeja saadaan jakoon jo ensi viikon aikana ruokajonoissa, päiväkeskuksissa ja kohtaamispaikoissa. 

Arkkipiispa kasvomaskissa.

Arkkipiispa Tapio Luoma käytti kasvomaskia kirkolliskokouksessa ja niin tekivät myös kaikki kokouksen osallistujat. Kuva Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki.

Turun kaupunki toimittaa ensi viikolla diakoniakeskukseen 5 000 kangasmaskia jaettavaksi vähävaraisille turkulaisille. Diakoniakeskus ahertaa maskit jakoon yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Niitä jaetaan myös seurakuntien diakoniatyössä. 

Vapaaehtoiset pussittavat maskeja diakoniakeskuksessa kahden kappaleen pusseihin, ja mukaan tulee myös käyttöohje. Maskeja jaetaan yksi pussi kullekin. Pusseja jaetaan diakoniatyön asiakastapaamisten yhteydessä, erilaisissa ryhmissä ja jumalanpalveluksissa.  

Turun kaupunki jakaa maskeja yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakonian sekä ruoka-avusta huolehtivien järjestöjen ja seurakuntien kanssa. Yhteistyötä tehdään myös muun järjestökentän kanssa. 
 
Turku antoi jo perjantaina 7.8. suosituksen käyttää kasvomaskeja joukkoliikenteessä koulujen alkaessa. Suositusta on noudatettu ensimmäisten päivien perusteella hyvin. 
 
Turun kaupunki muistuttaa, että on tärkeää edelleen jatkaa keväällä hyvin aloitettuja tehokkaita käytäntöjä koronan torjunnassa: muistetaan turvavälit, hyvä käsihygienia ja oikeanlainen yskiminen hihaan. Kipeänä ei saa mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin. Matkustamista on vältettävä. 
 
Joukkoliikenteessä Turku suosittelee edelleen välttämään käteisen käyttöä ja käyttämään mobiililippua tai lataamaan matkakortin esimerkiksi nettilatauspalvelussa. 

(Turun kaupungin viestintä ja seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 14.8.2020 / AR, PH, Mia Lehtonen)


 

14.8.2020 16.34