Uutislistaukseen

Seurakunnissa jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset hoidetaan normaalisti

Suuri osa seurakuntien toiminnasta on tauolla, mutta osa palveluista hoidetaan puhelimitse, sähköpostilla tai netissä. 

Kuusiston kirkon kirkkosali.

Jumalanpalveluksiin voi osallistua myös poikkeusaikana. Kuva Kuusiston kirkosta.

Turun ja Kaarinan kymmenen evankelisluterilaista seurakuntaa toimittavat jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset kuten häät, kasteet ja hautajaiset toistaiseksi normaalisti. Jumalanpalvelukset toteutetaan sanajumalanpalveluksina ilman ehtoollista. Poikkeusjärjestelyihin muun toiminnan osalta on ryhdytty koronavirusepidemian hidastamiseksi.  

Suuri osa muusta toiminnasta on toistaiseksi tauolla. Seurakuntayhtymän puhelinvaihde toimii normaalisti numerossa 040 341 7111. Kaikki työntekijät on mahdollista tavoittaa myös suorista numeroista ja sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä Katso tarkemmat yhteystiedot osoitteesta www.turunseurakunnat.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Papit eivät nyt poikkeusaikana osallistu muistotilaisuuksiin tai kastekahveille eikä tasavuosia täyttäville senioreille järjestetä syntymäpäiväjuhlia. Myöskään ruokailuja tai ruuanjakeluja ei toistaiseksi järjestetä.  

Seurakuntien diakoniatyöntekijät ottavat vastaan etupäässä puhelimitse tai sähköpostilla.  

Yhteisen kasvatustyön kaikki viikkotoiminta, kerhot sekä leirit, retket ja muut tapahtumat ovat toistaiseksi tauolla. Myös seurakuntien rippikoulukokoontumiset siirtyvät tuonnemmaksi. Diakoniassa ja sielunhoitotyössä on peruutettu retriitit, ryhmät, leirit, vierailut vanhusten ja vammaisten hoivayksiköissä, ja mm. vaateapu Karderoopi on kiinni toistaiseksi. Poijun palvelutorin kahvila on kiinni 16.3. alkaen.  

Seuraavat toimintamuodot sen sijaan jatkuvat: Turun yliopistollisen keskussairaalan osastoilla tehtävä toiminta, kuten lastenohjaajien ja sairaalapappien työ, poliisin kanssa yhteistyössä tehtävä kuolinviestipäivystys,  oppilaitospappien sielunhoitokeskustelut ja kirkolliset toimitukset ja pienille koululaisille suunnattu iltapäivätoiminta.  

Mikaelinseurakunta: työntekijät päivystävät kirkossa ma-pe 12-18 ja kirkkoherra on paikalla keskiviikkona klo 12-16. Mikaelmessu pidetään 22.3. ja 5.4. klo 17. Keskiviikkoisin klo 16.05 rukoushetki ja klo 17 iltahartaus.  

Tuomiokirkkoseurakunta: Turun tuomiokirkossa on papin päivystys arkipäivisin klo 10-18 (ainakin 29.3. asti), jonka yhteydessä on mahdollisuus yksityiseen rippiin ja ehtoolliseen. Käytössä on toistaiseksi myös papin päivystävä puhelin, jonka puhelinnumero on 040 341 7005. 

Tuomiokirkon jumalanpalveluksiin voi osallistua myös Virtuaalikirkossa (https://www.virtuaalikirkko.fi/). 

Seurakunnan asunnonvuokraus palvelee puhelimella ja sähköpostilla. Turun alueellinen keskusrekisteri toimii normaalisti, korttimaksu onnistuu. Kirkkoja ja muita tiloja voi toistaiseksi varata normaalisti ja hautatoimistosta saa palvelua, mutta osa työntekijöistä tekee työnsä etätyönä. 

Kaikki muutokset päivitetään seurakuntayhtymän nettisivuille osoitteeseen https://www.turunseurakunnat.fi/tule-mukaan/toimintaa-tauollaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 13.3.2020 / PH) 

13.3.2020 15.18