Uutislistaukseen

Partiolaiset hautakynttilätalkoissa jo 7. kertaa

Joulun jälkeen, kun hautakynttilät ovat sammuneet, 16 turkulaista ja kaarinalaista lippukuntaa lähtee jo seitsemättä kertaa ahertamaan Turun hautausmaalle sekä hautausmaille Kärsämäessä, Maariassa, Paattisilla, Katariinassa, Piikkiössä ja Kuusistossa.
Kynttilöitä hautausmaalla.

Partiolaiset siivoavat hautausmaita talkoilla ja keräävät haudoilta loppuun palaneita muovikynttilöitä maanantaina 30.12. klo 11 alkaen. Turun hautausmailta tulee joka joulun jälkeen useita kuorma-autollisia kynttiläjätettä.

Haudoilta kerätään maassa olevia muovikynttilöitä, mutta ei lasisia kynttilöitä, led-kynttilöitä eikä lyhdyissä sisällä olevia kynttilöitä. Muovit ja metallit lajitellaan erikseen.

Hautaa siistiessä on aina hyvä muistaa, että hautausmailla lajitellaan kukkajätteet maatuvaan jätteeseen, ja kynttilöiden muovikuoret polttojätteeseen ja metallihatut metallinkeräykseen. Lasiseen hautakynttilään voi laittaa uuden kynttilän, mutta jätteenä se kuuluu polttojätteeseen. Rikkinäiset led-kynttilät kuuluvat sähkölaitteiden vastaanottopisteeseen ja niiden sormi- ja nappiparistot kaupan keräyspisteeseen.

(Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä 27.12.2018 / MV)

Fri Dec 27 14:36:00 EET 2019