Uutislistaukseen

Tuutulaulujen tunnelmissa Kärsämäen siunauskappelissa

Lapsiperheitä kutsutaan laulamaan tuutulauluja torstaina 21.11. klo 17.30 Kärsämäen siunauskappeliin. Ohjelmassa on sekä perinteisiä että uusia lauluja. Tuutulaulujen ohessa kerrotaan iltasatu ja hiljennytään iltarukoukseen.

Tunnelmallisessa illassa ovat kaikki aistit läsnä: on kuultavaa, nähtävää ja tunnusteltavaa. Tapahtumassa kuullaan monipuolisesti erilaisia soittimia haitarista ukuleleen ja flyygeliin, joita lapset pääsevät itse kokeilemaan. Mukana on myös pehmoleluja, joista jokainen lapsi saa valita mieleisensä hellyttelyhetken ajaksi.

Tapahtuma on suunnattu lapsiperheille, mutta kaikki tuutulauluista kiinnostuneet vauvasta vaariin ovat tervetulleita.

"Aikuisille saattaa ehkä nousta pintaan omia lapsuusmuistoja", aprikoi Maarian seurakunnan pastori Milla Ruskeepää.

Monet vanhemmat kamppailevat esimerkiksi iltanukutusten kanssa ja hetki tuutulaulujen parissa sekä iltarukous antavat perheille mahdollisuuden rauhoittua ennen nukkumaanmenoa.

"Tarjoamme perheille mahdollisuuden olla yhdessä, kokea yhdessä hellyyttä ja rakkautta. Yhdessä laulaminen yhdistää ja siitä saa voimaa."

Perheet saavat illasta mukaansa iltapalapussukan lisäksi vihon tuutulauluista, joita illassa on laulettu. Näin tutuiksi tulleet laulut voi ottaa arjen iloksi ja tueksi kotiin.

"Lapselle yhteinen laulaminen ja soittaminen merkitsevät ennen kaikkea luottamuksen ja turvallisuuden tunteen lisääntymistä."

Tuutulauluilta Kärsämäen siunauskappelissa (Vahdontie 3) torstaina 21.11. kello 17.30

15.11.2019 11.29