Uutislistaukseen

Karderoopin vaaleanpunainen logo

Kohti ympäristöystävällisempää elämää Karderoopissa

4.10.2019 12.13

Oletko kiinnostunut ympäristön hyvinvoinnista ja arjen ekoteoista? Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniakeskuksen Karderoopissa alkaa Kestävä keskiviikko tapahtumakokonaisuus, jossa syyskauden aikana kokoonnutaan joka toinen viikko pohtimaan, miten elää ympäristöystävällistä elämää.

Tapaamisten tarkoituksena on antaa vinkkejä kestävään elämiseen keskustelujen, konkreettisen tekemisen ja luentojen avulla.

Ympäristön ja ilmaston hyvinvointi on paljon esillä ja se herättää monenlaisia tuntemuksia.

Monesti saatetaan ajatella ekologisuus jotenkin omasta elämästä irrallisena asiana tai kalliina, vaikka se onkin ihan jokapäiväinen juttu ja usein jopa edullisempaa kuin jokin kuluttavampi vaihtoehto, sanoo Karderoopin vaateavun toiminnanohjaaja Niina Torikka.

Jokainen Kestävä keskiviikko toteutetaan eri teeman mukaan ja jokaiseen kertaan on oma ilmoittautuminen. Tavoitteena on pitää tilaisuudet keskustelevina ja avoimina, eli kaikki voivat yhdessä osallistua kertojen lopulliseen sisältöön. Iltojen ”housteina” toimvat vapaaehtoiset Sini Hirn ja Mika Tuukkanen.

Ensimmäisellä kerralla 9.10. paneudutaan aiheeseen Kauneutta luonnosta luonnonkosmetiikka-workshopin merkeissä (ilmoittautuminen 7.10. mennessä). 23.10. puhuttaa teema Minimalismi vs. kulutus. Kannattaako vanhaa korjata? Mukaan voit ottaa jonkin vanhan esineesi (ilmoittautuminen 21.10. mennessä). 6.11. puhutaan lähiruoasta ja omavaraisuudesta, ja mukana on Elävän kulttuurin Koroinen ry. Ilta pidetään poikkeuksellisesti Karderoopin sijaan Diakoniakeskuksessa, osoitteessa Puutarhakatu 22. Keskiviikkona 20.11. luennon vaateteollisuuden eettisyydestä ja tekstiilin uudesta elämästä pitää luonto –ja ympäristöneuvojaopiskelija Eriika Yliniemi (ilmoittautuminen 18.11. mennessä). Viimeisellä kerralla 4.12. tutustutaan kasvispohjaiseen juhlaruokaan, jota päästään myös maistelemaan (ilmoittautuminen 2.12. mennessä.)

Kestävästä keskiviikosta voi löytyä itselle jokin täysin uusi juttu, josta innostuu. Itse ainakin odotan juuri tällaisia ahaa-elämyksiä, onnistumisen kokemuksia, ideoita ja ratkaisuja omaan arkeen, Torikka toivoo.

Ilmoittautumiset Kestävä keskiviikko-iltoihin niina.torikka@evl.fi / 040 3417 486 tai sonja.kankaanranta@evl.fi / 040 3417 656

Kestävä keskiviikko-tapaamiset Karderoopissa (Kaarlentie 2, Turku) 9.10., 23.10., 6.11. (tilaisuus poikkeuksellisesti Diakoniakeskuksessa, Puutarhankatu 22), 20.11. ja 4.12. kello 17-19

(Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä 4.10.2019 / JK)